Akkor ez most mi, fajtatiszta v nem?
Szóval két tacskónk volt ezidáig. Az egyik még él.
Kezdem azzal, amelyik meghalt már: két fajtatiszta tacskó volt az anyja meg az apja, de: nem két ugyanazon fajta tacskóból! Az egyik hosszú a másik rövid szörű volt, a mienk is rövid szőrrel született. Tehát nem volt nyilván tk-ve emiatt, de attól még két tacskótól volt, szóval nehezen lehetne ráfogni h nem volt tacskó!
A mostani tacsink teljesen fajtatiszta szülei díjnyertesek, anyáék egy kutyakiállításon vették, és azt mondták egy fillért sem hajlandóak tk-ért fizetni, mert nekik ugyan nem kell semmire. Viszont itt egyesek fennen hirdetik h csak az fajtatiszta akinek van tk-ja. Tehát: akkor egy tacsi akit kiállításon vásárolsz, szülei díjnyertesek, de nem költesz el plusz 5500-at rá, akkor már nem is fajtatiszta?????? H is van ez?
ma 22:53
Kicsit sántít amit írtál. Lovagoltok a fajtatiszta-nem fajtatiszta szavakon.
A Te olvasatodban két extra vérvonalú kutyának nem letörzskönyvezett kölyke is keverék. Pedig nem az, csak csórinak nincs papírja róla, hogy megszületett. Attól még egyetlen törzskönyves fajtatársának sem lesz kisebb a renoméja, ha arra a szegény papír nélkülire azt merik mondani, hogy az a kutya, bizony ilyen,-és ilyen fajtájú.
Az igazolt fajtatisztaságnak súlya van a kiállításokon, a tenyésztésben, de az általános, mindennapi életben nem csak kerek van és négyszögletes.
Emberek!!! A kérdésemre már megkaptam a választ, nem olvastatok, mielőtt írtatok? Engem egy cseppet sem érdekel h ti mit gondoltok, h fajtatiszta-e és nem bizonygatom, amúgy ha látnád a kutyát nem mondanád, h nem rövidszőrű tacskó :)
De nem is ez a lényeg, azt kérdeztem, h akkor h is van ez. Mert nyilván kutya, az is nyilvánvaló, h tacskó. Erre kaptam azt választ, h igen kutya is meg tacskó is, csak nem számít rövidszőrű/hosszú/szálkás szörű fajtatiszta tacskónak. Erre vonatkozott a kérdés, ha tacskók keveréke akkor mi, válasz: tacskó.
És ezek szerint aki tacskó jellegű keveréknek minősítette nem volt igaza, hisz valaki leírta h a tacskó is egy kategória, azon belül a szőrváltozatok számítanak fajtatisztának.
Viszont: látom nagyon benne vtok a témában szóval hadd kérdezzek még egyet.
Ha szerintetek mindenki csaló aki nem ad alapból törzskönyvet, akkor az h felteszi a kérdést h akar-e a vevő, az csak kamu? De akkor mit csinál ha azt mondja h igen, mert akkor ugye nincs mese. Szóval értitek, akkor hebeg meg habog,v hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!