4 hét mulva veszem meg máltai selyemszörű kutyámat, miket kell beszerezném érkezéséig?
Szia!
Mi egy hónapja hoztuk haza a beaglenkat. Előtte való nap vásároltunk be neki mindent. Amire idáig szüksége volt:
-2 tál: egy inni és egy enni
-egy fekhely (mi műanyag kosarat vettünk párnával), vigyázz a fával, eleinte rágja.
-Nyakörv, hám, flexi póráz (mi 5 m-est vettünk), meg egy sima nem flexi (az 1.5 m-es)
-Kutyasampon (vettünk vízbe valót és szárazat is)
-Kutyakefe
-Száraz étel és konzerv, kölyköknek való.
-Jutalomfalat tanításhoz
-Egy rongy esetleg amire eleinte pisil, kakil
-Egy biléta a nevével (nekünk kitekerhető van, de kapható gravírozott is)
-néhány játék
Hát, remélem semmit nem hagytam ki, bocsi, ha mégis...
Később, ha már doki is látta esetleg kullancsirtó spray vagy nyakörv.
Az előző válaszolónak írom, mint menhelyes dolgozó, tehát szakavatott ember, az elveszett kutyák ügyében. A gravírozott fémlap kiváló szolgálatot tesz, az ilyennel rendelkező elveszett kutyák 80 %ban visszakerülnek a helyükre. Ellenben jó ha tudod, hogy a kitekerhető henger, benne a papírral nagyon nem jön be. Két okból: Nehéz egykézzel tartani egy idegen kutyát, miközben a nyakánál tekergeted a henger, hogy ki tudd venni a papírt az infókkal.
Ha ez mégis sikerül, és a kutya elmegy, mert egy pillanatig nem tartja rendesen az ember, akkor a következő jóindulatú ember már csak egy fél hengert talál a nyakában üresen. A gravírozott bilétáról le lehet olvasni a telészámot vagy címet akár 1 méterről is, sokkal jobb megoldás. Mindenképp ilyet tegyél rá.
Az első hozzászóló nagyon jól összefoglalta a dolgokat. Én annyit tennék hozzá,h a műanyag kosár azért is jobb, mert könnyebb fertőtleníteni, mondjuk tüzelés után.
Nem árt egy törölköző sem, fürdetéshez. De egy kiszuperált is nagyon jó erre a célra.
Tápot olyat vegyél, amit a tenyésztő is ad jelenleg a kölyköknek. Ha másfajta tápot adsz neki amint elhozod, akkor hasmenése lesz. De általában szoktak is egy adag tápot adni a tenyésztők,h a gazdi tudja,h mit is kell majd adni a csöppségnek.
Kullancsriasztó szerek közül inkább spot-on-t kérj az állatorvostól, akit úgy is ajánlatos felkeresni amint elhoztátok a picit. Egy általános "kivizsgálás" ajánlott ilyenkor. VAlamint az oltási, féreghajtó programot is megbeszélitek.
Ha lakásba kerül a kutya rongy helyett inkább homokot, vagy macska almot (de vigyázz meg ne egye!) használj. Nálunk is a tenéysztő rongyra szoktatta a kölyköt, és amikor hozzám került még a kosarába is bele pisilt, mert ott is rongy volt. Azt hitte oda is pisilhet.
nekem mini yorkim van:Dimásom<3
2 tál inkább fém:D
fésü
kutyafekhely puhát.ne kosaras ágyat vegyél neki.
2 tál
kutya pelenka..az olyan h lekll teriteni és ha szerencséd van rá megy pisilni kakilini..nekünk is olyan van és szobatiszta a 4 hónapos picurom:D
pelusból inkább 60x60-at de lehet kisebb is:D
40x60
nyakörvöt ne!!! szörét sel sérti..
hámot,ugy vegyél neki h beviszed egy kutya boltba és rá probálod.vagy látod kb mekkora kell neki ugy vegyél,mert kitudja mekora kiskutya.
sampon,olyat vegyél neki ami fehér szöre való..és kozmetika
igaz nekem yorkikmnak nem fehér a szöre..de ajánlotabb a fehér kutyának az:)
hát...konzervet sem!sok olyan van benn ami nem jó a pic szervezetére..nekünk mi tenyésztőtől vettük a yorkit és a tenyésztő adot yorkinak való junior tápot..
flexi póráz szerintem 3 m böven elég:D
mi vettünk ien kutya trölö (nedves)
fül és szem tisztito
meg szöre h fényesebb legyen,mert 2-3 hónaponta lehet fürdetni egy kutyust
meg egy amivel popsit is leeht neki ha nem ugy sikereül a kaki:D
remélem segitettem
ja és ha kocsiba vagy valamere vindéd és nem hámon..akor kutyahordózo táska...nem müanyag ketrec,táska kényelmesebb puháb egy ien kutyusnak.:D
*játékot már irtam,de szerintem csípogos játékot azokat jobban szeretik kutyák.
remélem, segitettem valmennyire.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!