Honnyan legyen szelídebba kutyám? Nagyobb testű keverék
Szia! Nekem is nagy testű keverék kutyám van, és ő is eléggé agresszív volt, bár nem ennyire, hisz a családunkba teljesen jól beilleszkedett, velem egy kezesbárány például, és igaz, hogy szájkosárban járunk a dokihoz, de sosem okoz galibát.
Szerintem először csak nálatok a kertben szoktasd hozzá a pórázhoz, szájkosárhoz, és ahhoz, hogy vezetgeted, majd sétáljatok olyan helyen, ahol nincs túl nagy forgalom, és szépen szoktasd hozzá a többi élőlényhez, a forgalomhoz. Dicsérd meg jól, mikor valami jót csinál, és szólj rá, ha rosszul, ezt MINDEN alkalommal, ne legyen olyan, hogy most fáradt vagy jutalmazni/büntetni.:D Ha nagyon nem bírsz vele, csípj belé, vagy üsd meg egy kicsit (ne vidd túlzásba, de tudnia kell a kutyának, hol a határ). Bele fog jönni a kutyus, legalábbis az enyém belejött.:) Őt régen állatorvoshoz is csak sötétedés után mertük vinni, mikor alig vannak az utakon, mostmár pedig a legforgalmasabb út mentén is szépen sétán velem.:) Remélem, hogy neked is beválnak a módszerek, ha nagyon kilátástalan a helyzet, ne csüggedj, mert tényleg elviheted akár kutyaiskolába, vagy kérheted egy szakértő segítségét.:)
Hát gondoltam ha már próbáltátok sétáltatni, csak sikerült rárakni a dolgokat... Vagy akkor hogy vittétek? A pórázt könnyű felcsatolni, csak rárakod a nyakörvére, ha téged szeret, akkor azt elvileg engedi, nem? A szájkosár már bajosabb, az enyémet is le kellett fogni hozzá régebben, most már nem, de eleinte 2-3 emberes munka volt feltenni rá.
Mi bőr szájkosarat használunk (olyasmi, mint ez: [link] ezt tudom ajánlani, könnyű, kényelmesebb mint a fém, és ha a kutya neki akarna menni pl. egy másik kutyának (márpedig ahogy írod, te kutyádnál ez könnyen előfordulhat), ha egy ilyennel odavág neki, az nem okoz olyan sérülést, mint egy jó nehéz fém. Kb. 4000-ért vettem, de ez típustól és mérettől függ. De ha nincs szájkosaratok, akkor először anélkül vittétek ki az agresszív kutyát? Vagy volt kölcsönbe, vagy hogy csináltátok? (Szájkosár nélkül sose vidd ki, mert egyrészt büntetik ha jól tudom, másrészt meg nagyon balesetveszélyes.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!