Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy történik egy kan kutya...

Hogy történik egy kan kutya ivartalanítása?

Figyelt kérdés
Hogyan ivartalanítanak egy kutyát? Mit távolítanak el? A heréit? Utána még érdekelni fogják a szukák? És párzani is fog velük, csak épp nem lesznek kölykök?
2011. júl. 14. 11:25
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
0%

Akkor menjél és ha fiú vagy ivartalanítsad magad.

Sok betegséget megelőzől.

Főleg ha megölöd magad. Azzal mégtöbbet.

:)

Szép gondolkozás!

2011. júl. 14. 19:30
 22/55 anonim ***** válasza:

15:49

Akkor rengetek menhely miért ivartalanítva illetve ivartalanítási kötelességgel ad csak örökbe kutyát?

:/

2011. júl. 14. 19:34
 23/55 anonim ***** válasza:
Istenem.. Neked aztán magyarázhat az ember. Itt látszik, hogy mennyi szakértelmed van a témában.. És egy olyan ne dumáljon akinek köze nincs a kutyákhoz, ráadásul emberként kezeli a kutyáját.. A természetben csak az alfa párosodhat, márpedig az alfa az Te vagy nem a kutyád.. Ezenkívül ha minden kutya ivartalnítva lenne sokkal kevesebb menhelyi kutya lenne..
2011. júl. 14. 19:37
 24/55 anonim ***** válasza:
0%

Én vagyok az alfa ezért csak én párosodhatok.

Szóval ha a te elképzelésed alapján lenne minden akkor állatok már kihaltak volna?

2011. júl. 14. 19:56
 25/55 A kérdező kommentje:

A 48%-os válaszolónak (milyen meglepő, hogy ilyen alacsony a százalékod):

Nem nekem kell elfogadnom a véleményedet, hanem neked kéne az enyémet, mert rajtad kívül mindenki ugyanazt mondja, mint én. Akkor vajon ki mond hülyeségeket?

Egy vadállathoz hasonlítani egy kutyát nonszensz. Egy vadállatnak persze hogy a természetben a helye. De egy kutya szinte teljesen az emberre van utalva, már nagyon messze van egy vadállattól.

Ha jót akarunk egy állatnak, szabadon kell engedni. Ez megint csak a vadállatokra vonatkozik, egy kutyát ezzel gyakorlatilag megölnénk. Vagy esetleg a te kutyád vadon él egy erdőben?

Azt is elárulom, hogy az ivartalanítást altatásban végzik, ergo nem érez fájdalmat a kutya.

A kiskutyaelhelyezési tanácsaid pedig nagyon árulkodnak rólad:

1.) Eladod a kutyát olyannak aki törődik vele. - És honnan lehet tudni, hogy nem-e az utcán fog kikötni?

2.) Oda ajándékozod valakinek akinek nem volt soha pénze rá. - Ugyanaz mint az 1-esnél.

3.) Be adod menhelyre. - Végülis ez a legyegyszerűbb tényleg. Azt gondolom már nem tudod, hogy nem a végtelenségig őrzik a menhelyen, előbb utóbb ha nem talál gazdát, elaltatják. Főleg ahol a gyepmesteri telepre kerülnek a kutyák, és onnan próbálnak otthont találni nekik. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb menhelyen (főleg pénzhiány miatt) milyen körülmények uralkodnak. Akkor nem jobb, ha már meg sem születik szerencsétlen kutya?

Ha neked tényleg van kutyád, nagyon sajnálom szerencsétlent.

2011. júl. 14. 20:47
 26/55 anonim ***** válasza:
0%

Nem nekem kell elfogadnom a véleményedet, hanem neked kéne az enyémet, mert rajtad kívül mindenki ugyanazt mondja, mint én. Akkor vajon ki mond hülyeségeket?

- Ez csak arra vall hogy a magyar emberek mennyire zártan tekintenenek a világra.

- Ha mindenki azt mondja bolond vagy az még nem jelent azt hogy az vagy.

- Mert a pontozás sokat segít főleg ha kevesebb az értelmes ember.

- Mindenki azt mondja amit te, mert ők is "olyanok" "mint" te. Szűklátókörű.

Egy vadállathoz hasonlítani egy kutyát nonszensz. Egy vadállatnak persze hogy a természetben a helye. De egy kutya szinte teljesen az emberre van utalva, már nagyon messze van egy vadállattól.

- A kutya is hasonlítató egy vadállathoz. Sőt még az ember is.

- Nem hiszed? Az embereknek éppúgy van ösztöne mint a kutyáknak.

- Sőt az embernek még olyan ösztönei is vannak ha nincs más kaja

akkor más embereket is megeszik. Nem hiszed? Járj utána.

- Minden az emberre van utalva és az ember dönt a sorsáról igen.

Te is sok más emberre vagy utalva, ezt hidd el nekem.

- Megműteni a saját kutyámat mert úgy akarom, nem épp valami

igazi emberi dolog.

Ha jót akarunk egy állatnak, szabadon kell engedni. Ez megint csak a vadállatokra vonatkozik, egy kutyát ezzel gyakorlatilag megölnénk. Vagy esetleg a te kutyád vadon él egy erdőben?

- Nem él vadon egy erdőben hanem velünk él.

- A díszállat kereskedésben is vannak állatok amelyeknek jobb lenne

a szabadon. A kígyó egy egyszerű terráriumban jól érzi magát?

Nem hiszem. De gondolom a te felfogásod szerint biztos!

- A kutyát lehet megölnénk vele de nézd át a dolgokat.

Miért is ölnénk meg vele? Talán nem az emberek miatt?

De majd rájössz.

Azt is elárulom, hogy az ivartalanítást altatásban végzik, ergo nem érez fájdalmat a kutya.

- Képzeld, hogyha le esel egy magas helyről és eltőrik a lábad

te se fogsz érezni fájalmat mert a szervezet endorfint

kezd el termelni amitől nem érzed a fájdalmat hogy legyen

időd megtenni a dolgokat. De idők után érezni fogod.

Altatásból felkel az állat ugyan úgy fáj még neki.

És fájni is fog még idők után is. Hiányolni is fogja.

Téged ivartalanitanának altatásban nem éreznéd.

Miután felébrednél biztos hogy éreznéd és hiányolnád.

A kiskutyaelhelyezési tanácsaid pedig nagyon árulkodnak rólad:

1.) Eladod a kutyát olyannak aki törődik vele. - És honnan lehet tudni, hogy nem-e az utcán fog kikötni?

- "aki törődik vele". Ismerd ki az embereket. Ilyen nehéz?

- _Csak_ annak add oda aki törődik vele. :)

2.) Oda ajándékozod valakinek akinek nem volt soha pénze rá. - Ugyanaz mint az 1-esnél.

- "aki törődik vele". Ismerd ki az embereket. Ilyen nehéz?

- _Csak_ annak add oda aki törődik vele. :)

3.) Be adod menhelyre. - Végülis ez a legyegyszerűbb tényleg. Azt gondolom már nem tudod, hogy nem a végtelenségig őrzik a menhelyen, előbb utóbb ha nem talál gazdát, elaltatják. Főleg ahol a gyepmesteri telepre kerülnek a kutyák, és onnan próbálnak otthont találni nekik. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb menhelyen (főleg pénzhiány miatt) milyen körülmények uralkodnak. Akkor nem jobb, ha már meg sem születik szerencsétlen kutya?

- De igen, sokkal jobb lenne neki. De ezt is az ember döntheti el.

- Sajnálom hogy a pénz dolog ide vezet. Nincs pénz nincs kaja. Meghalsz.

- Egy szigeten addig élnél ameddig a szervezeted fel nem adná.

Mindezt ingyen. :)

- Ez már csak az államon és egyéb dolgokon múlik. Nem tehetek ellene.

2011. júl. 14. 21:59
 27/55 anonim ***** válasza:

"Én vagyok az alfa ezért csak én párosodhatok.

Szóval ha a te elképzelésed alapján lenne minden akkor állatok már kihaltak volna?"

Ez nem a mi elképzelésünk, hanem száraz tények. Javaslom olvass egy kicsit utána:

"A farkaspárok kapcsolata egy életre szól, a felek erősen kötődnek egymáshoz. A farkasokra monogámia jellemző. Ha valamelyik alfa-egyed elpusztul, akkor a rangsorban utána következő veszi át a szerepét.

Csak az alfa pár párosodik és hoz világra utódokat. A kölykök nevelésében, védelmében és felügyelésében a falka minden tagja részt vesz." Némááá! És nem haltak ki! Itt valami turpisság lehet akkor. :)

Nem az a baj, hogy nem vagy otthon a témában, hanem az hogy azt hiszed, igen. Én, ha valamihez nem értek, nem szólok hozzá, mert tudom, hogy valószínűleg hülyeségeket mondanék.

Bírom egyébként, amikor valaki nem képes alátámasztani semmilyen ténnyel véleményének helyességét, akkor átvált személyeskedésbe.

2011. júl. 14. 22:04
 28/55 anonim ***** válasza:
0%

Kerek és érthető mondatokban kellett volna leírnia.

"A természetben csak az alfa párosodhat, márpedig az alfa az Te vagy nem a kutyád.. Ezenkívül ha minden kutya ivartalnítva lenne sokkal kevesebb menhelyi kutya lenne.."

Én = Ember = Alfa < Kutya = Én párosodhatok csak.

Ez a mondat így van leírva. :)

2011. júl. 14. 22:07
 29/55 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, ">" :)
2011. júl. 14. 22:08
 30/55 anonim ***** válasza:
És az ilyeneknek, mint a 19:30-as van szavazójoguk!!! Szörnyű!
2011. júl. 14. 23:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!