Zavarhatja az embereket, ha kiviszem a kutyám sétáltatni az utcára?
Pont a hétvégén gondolkodtam el ezen én is, hogy milyen nehéz lehet a vidéken normálisan kutyát tartóknak. Vendégéségben voltunk barátoknál, és reggel fél hétkor mikor felkeltem, rögtön el is indultam a kutyáimmal felfedezni a környéket. Hát persze, hogy az egész utca ugatott, volt ahol két kutya ugatott úgy, hogy időnként egymással is összeverekedtek a nagy ugatásban. Az emberek üvöltöttek a kutyájukkal, meg velem. Csak úgy iszkoltam ki a szántóföldre, hátha ott majd nyugtom lesz. Már épp befelé mentem a földre, mikor megláttam a falu széli háznál egy pitbullt kerítés nélkül. Na akkor iszkolás a másik irányba. Visszafelé csak nekünk támadott egy mudi szerű keverék, de simán elzavartam. Aztán találkoztunk falhoz lapulva rettegő önsétáltató pulival.
Hát megmondom őszintén, olyan élmény volt, hogy az esti meg a másnap reggeli sétát kihagytam inkább, és a kertben dobáltam a labdát, hogy nehogy gond legyen.
13:00-ás, én minden nap ezt élem át, amit leírtál :D
A városba egyáltalán nem megyek le kutyával gyalog emiatt. Max 1-2 utcányit sétálunk, míg lakatlan területre érünk, vagy az állatorvoshoz.
De egy kutya tuti mindig kirohan. Szerencsére kis termetű, meg beszari, de annál vagányabb, jön nekünk, én meg alig bírom visszafogni a kutyámat :S Ha meg megharapná az enyém azt, még én lennék a hibás :( hogy minek sétáltatom...
Nálunk városban (16 ker BP) szintén vannak önsétáltató kutyák és nem egyszer ordított rám ki valaki, hogy ne hergeljem a kutyáit (elsétáltunk előttük kb 5 mp ig voltunk csak előttük) De volt már dolgom öregasszonnyal aki bottal oldalba vágta a kutyámat és egy "kedves" apukával aki egy féltéglát vágott a 3 hónapos kutyához csak mert elmentünk mellett és megszagolta a gyerek kezét (aki kitartotta neki) a kutyámnak kitört 2 foga és azóta retteg a gyerekektől.
Én nem sétálok már át inkább az utcán hanem bepakolom a kutyákat a kocsiba és viszem őket ki a szántóra vagy a Napsáltóhoz...
Ha az én kutyámat dobta volna meg a csávó téglával, akkor én tuti visszadobtam volna hozzá, jól megcélozva a fejét. Kis dögi az első kutyám, még csak pár hete hogy belelátok a kutyás világba, de egyre elszomorítóbb számomra, hogy nálunk milyen szinten van a kutyatartás.
Egyébként a párom is azt mondta tegnap, hogy vigyázzak ezzel a sétáltatással, mert ha valamelyik nagy kutya kiszabadul az egyik udvarról, akkor nem biztos hogy csak szagolgatni fogja a kutyusomat.
Én is átélem naponta a vidéki kutyasétáltatás gyönyöreit. Egyébként érdekes, az enyémek nem ugatnak,csak ha közvetlenül a kapuhoz jön valaki. Mondjuk az is igaz,hogy annyira le vannak fárasztva,hogy szerintem élni sincs erejük,mikor épp itthon vannak :)
Szerintem nyugodtan vidd,nem fognak szólni,nekem sem szóltak soha,max a sajátjukat szidják.
Ha meg szólnak,akkor magyarázd el,hogy nem te tehetsz arról,hogy neveletlen a kutyája.
senkinek semmi köze sincs ahhoz hogy mikor/ki/hova viszi el a kutyáját sétálni .. én a város szélén lakom ilyen sok/kis utcás helyen és én is elszoktam vinni a kutyámat ... egyszer egy vénembernek 2 kutyája volt és nagyon ugattak kiállt a teraszára és hülye fejjel nézett engem én meg olyan csúnyán néztem rá ... x) az vicces volt
am meg gondolom más is szokta sétáltatni a kutyákat arra nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!