Milyen jó férgező kutya van ami jól összeszedi a
patkányokat és az egereket?
Figyelt kérdés
Az a gond hogy a szomszédban vannak állatok.Ott vannak férgező kutyák azoktól menekülnek hozzánk. A kertben láttam már nagy lyukakat az patkánylyúk volt erről meg is győződtem kaptak mérget 2 megdöglött. Nekem tetszenek a német törpe spiccek. Azok mennyire férgezőek??
Kérj a szomszédtól kiskutyát! Ha nála bevált, nálad is megteszi majd a hatását:-). A fentebb sorolt fajták mellett ajánlani tudom még a mudit is. Egy ismerősőmnek van, és sok patkányt összeszed. Sokszor láttam, ahogy a macskával összefogott, a macska a górén belül üldözte az egereket, a kutya meg kint várta a menekülőket:-). Elképesztően okos jószág.
2011. júl. 11. 07:37
12/20 anonim válasza:
volt patkányirtó rokonom, ő görénnyel és kutyával járt "vadászni". A görény kikergette a patkányt, a kutya meg elkapta. Azt hiszem, vizsla volt, de patkányozásra tudtommal a tacskót alkalmazzák leginkább.
2011. júl. 11. 08:00
13/20 anonim válasza:
A tacskók és a terrierfélék a legjobbak patkányozni,a már említett foxterrier remek például. De akár egy menhelyi,jó vadászösztönnel rendelkező keverék is remek lehet a célra. Nekünk annak idején a keverékünk fogott meg mindent.Nem volt patkány,amit nem tudott megfogni.
A macskák inkább egerekre jó,hallottam falun már sokaktól,hogy csúnyán megsérült a macska,amikor patkányt akart fogni.
2011. júl. 11. 09:10
14/20 anonim válasza:
Van hogy a nagyobb patkány fogja meg a macskát. Komoly.
2011. júl. 11. 09:20
15/20 anonim válasza:
Elvileg a tacsik jó erre, gyakorlatilag meg nem tudhatod... nekem van egy roti-németjuhász keverék kutyusom, nála jobb férgezőt nem láttam. Összeszed mindent az egértől a patkányig, a macskák a nyomába sem érnek. :)
2011. júl. 11. 10:39
16/20 anonim válasza:
terrierek a tipikus patkányozó kutyák. jagdterrier a legkeményebb talán, de ha még nem volt kutyád, akkor nem biztos, hogy jó ötlet ilyen törperombolót választani :D
jack russel, parson jack russel, patterdale terrier, foxterrier, és hasonló kisebb testű vadászterrierek jók még erre a munkára.
volt már foxim csak az rakétalábú volt és sokszor elszökött.meg most egy német juhász mellé kellene valami.
spiccről mi a véleményetek mert nekem az tetszik
2011. júl. 12. 00:32
19/20 anonim válasza:
Foxi-Foxi-FoxiFoxi-Foxi-FoxiFoxi-Foxi-FoxiFoxi-Foxi-FoxiFoxi-Foxi-FoxiFoxi-Foxi!! ezzel jarsz a legjobban! nagyon mozgekony es utalja ezeket a kis dogoket!!jol jarsz vele!!
2011. júl. 13. 14:45
20/20 anonim válasza:
A mamáméknál is foxi van és összeszedi az egereket. Mivel van nekik kukoricájuk meg minden ilyen csirketáp, vannak egerek és a kutya elkapja mindet. Képes egész nap ott ülni és várni rájuk. Úgyhogy a foxit ajánlom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!