Mikor kapjuk meg már a törzskönyvet a tenyésztőtől?
Én akkor kaptam meg,amikor a kutyám már majdnem 4 hónapos volt.És nekem küldte a chippel együtt,nem az állatorvosnak.Mert igaz,hogy eredetileg oda kéne,de a mi tenyésztőnk jóba volt az állatorvossal,így megkaphatta tőle.
Először én is ideges lettem,ahogy ezen az oldalon ijesztgettek,hogy így már nem fogom megkapni,ezért felhívtam a tenyésztőt,és elmondtam neki,hogy miket mondanak,és hogy tényleg nem lesz-e.Erre mondta,hogy persze hogy lesz,és elpostázta az alombejelentő fénymásolatát,amit a kutyák születése után már két héttel leadtak.Úgyhogy még csak nem is azért késett,mert tenyésztő nem adta le korán.
Szóval nyugi,még simán megérkezhet a tk.De én javaslom,hogy te is hívd fel a tenyésztőt.Ha lekérte a tk-kat akkor tud adni alombejelntő fénymásolatot is,hogy megnyugodj.
ma 22:34
A törzskönyv kiváltása 5.500 forint, nem több, nem kevesebb. A "tenyésztő" azért mondott valószínűleg magas árat, hogy még véletlenül se kérd ki neki, ugyanis nagy valószínűséggel az ő kutyáinak sem volt tk-ük.
És egy tenyésztő tisztában van vele, hogy az egyszeri elletéssel semmilyen betegséget nem lehet sem megelőzni, sem kizárni.
A dolog több sebből vérzik, de a lényeg, hogy a kutyád egészséges legyen, a többi most már nem számít.
Kedves utolsó!
Chip majd akkor lesz, ha az orvos megkapja a törzskönyvvel együtt. Tudniillik beleteszi a kutyába a chipet és annak a száma kerül a törzskönyvre azonosítóként.Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!