Mit csináljak? Már teljesen elmegy a kedvem a sétától SOS
7 hónapos tacsi mixemmel van a baj. Ha ráteszem a pórázt elkezd vonyítani, de úgy mintha nyúznák őt és már megy is a kapu felé. Ezzel az a baj, hogy a szomszédok már fenyegetőznek, hogyha még egyszer kihozom a kutyát akkor neki vége. Ezt elmondtam az oviban a kiképzőknek is, ketten eljöttek és végignézték. Adtak egy olyan tanácsot, hogy jutalomfalattal vezessem őt ki, és akkor elvileg nem fog nyüszíteni. Hát ez sem vált be, látták ők is. Aztán a következő megoldás az volt, hogy "majd kinövi", de szerintem ez hülyeség.
A másik probléma a kóbor, ill. önsétáltató kutya. Faluban lakok és itt szinte minden utcára jut 3-4 ilyen kutya. Volt már 4 alkalom amikor orvoshoz kellett vele rohanni s műtét lett a vége. Mindig van nálam paprika spray, de ha több kutya támad akkor egyszerűen nem tudom használni. Ha csak egy kutya jön akkor megoldom, de az esetek többségében sajnos csapatokban vannak. Nagyon népszerű errefelé a kaukázusi juhász, szóval több is kint rohangál és azért tőlük nem olyan könnyű megvédeni a kutyát.
Még ezek tudtában is naponta 4x viszem el őt sétálni, minden nap 30 percet gyakorlunk, parancsokat ismétlünk, újakat tanulunk tehát le van fárasztva rendesen.
Mit tegyek ez ellen? Már kedvem is alig van menni és minden sétánál rettegek, hogy most éppen mi lesz a kinti kutyák miatt.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Én úgy gondolom, az a baj, hogy nem kiskorától kezdve szoktattad a pórázhoz és a sétához.
a vonyításra sajnos nem tudok mit mondani, ilyen kutyussal még nem találkoztam.
a kóborló kutyákra viszont ne menhelyet meg polgármestert hívj, hanem a körzeti gyepmestert.
(az elérhetőségét megtalálod az interneten.)
Én is falun lakom, itt is elég sok a kóborkutya, de szerencsére meg tudtam beszélni a legtöbb gazdával, hogy mindkettőnk érdeke, hogy a kutyája kerítésen belül maradjon.
Megmondtam, hogy ha nem tudja megoldani, hogy a kuty aa kertben maradjon, elvitetem a sintérrel - mert ez jogomban áll.
(ehhez annyi kell, hogy a kutya felügyelet nélkül szabadon kódoroljon az utcán.)
A sintéreknek ebből bevételük származik, hiszen a kutyát vagy a saját gazdája akarja visszakapni (5-10-15.000 ft), vagy új gazdához kerül.
Azt ajánlom, ne hagyd magad, ha a polgármester hülye, attól még a jog melletted áll.
A gazdáknak még csak szólnod sem kell, hogy mi a terved, a sintér ugrani fog a lehetőségre.
kérj tőle segítséget!...párszáz problémás kutyát és gazdát rendberakott már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!