Behívás probléma, segítség?
A terrierek rettentő makacs, akaratos kutyák tudnak lenni.
Nekem staffom van és mire felnőtt, jó pár harcom volt vele ( persze képletesen ).
Fenyíteni bizony kell őket, persze nem verést értek alatta, hanem kemény kezű gazdit aki mindig határozott és kereken megszabja a határokat, mit szabad, mit tilos.
Az nagyon nem jó, ha 2-3 perc után ballag oda hozzád.
Az a jó, ha AZONNAL odamegy ha hívod.
Ne elégedj meg a 2-3 perccel.
Te így nem vagy falkavezér, csak falkatárs akivel játszik, szaladgál előled és konkrétan néha hülyének néz :)
A miénk néha a mai napig próbálgatja néha a határait, de persze nem engedünk neki.
Imádjuk, családtag, de tudnia kell a kutyának, hogy a család rangsorában a helye legalul van!
Dehogy baj! Fegyelmezés nélkül is lehet szófogadó kutyát nevelni!
A falkasorrenddel lehetnek problémák. Most ért a serdülő korba, feszegeti a határokat.
Az igazán jó próba a falkavezérségnek a behívás. Ha 10/10szer visszajön hívásra, akkor nem lehet baj.
Ezen dolgozzatok.
Ha nem jön elsőre, kezdj el az ellenkező irányba FUTNI!
Nem kell attól tartanod, hogy ott marad, a kutya társas lény, ezerszer inkább választja a falkát, mint azt, hogy egyedül maradjon. Viszont meggyőzőnek kell lenned, el kell hinnie (sőt az lenne a legjobb, ha te is elhinnéd:P), hogy most márpedig itt fogod hagyni. Vissza fog menni, csak nem szabad neked engedned!
Jó kutyázást!
a behívás a legnehezebb, és sok időbe fog telni !
a kutya akkor hívható be, ha a gazdi falkavezérként tud viselkedni, és a kutya elismeri !
különben szart sem ér :)
gyakorolni, és ,ha tetszik ha nem ...fenyíteni kell !!
a fenyítés módja ,és időpontja a lényeges!
fenyítés lehet egy érintés a nyakán, egy csípés a horpaszába, egy gyenge billentés lábbal, de lehet erősebb oldalba lökés, kutyától függ !
és az idő , AZONNAL AMINT ELKÖVETI A FENYÍTÉST KIVÁLTÓ OKOT !
tehát a behívásnál NEM MŰKÖDIK A FENYÍTÉS !!
de amikor a kutya melletted olyat tesz ami helytelen, és te jól és megfelelő erővel fenyíted ( nem túl erősen,és nem sehogyan sem !),azzal érvényesíted akaratod, és egyértelműsíted a vezéri mivoltod a kutyád számára !!
és akkor később a behívás sokkal többször eredményes , nem mindig de sokszor!
az idő az ,ami megoldja a problémát !!
következetesség, gyakorlás,stb , ez a pozitív megerősítés lényege !
persze ,elektromos nyakörvvel, drasztikusabb alapkiképzéssel elérhető a gyors eredmény, de ezt talán a profikra kell bízni !
nagy része hülyeség annak amit csinálsz. Miért vonod meg tőle a reggelit? Remélem csak azért, mert átállsz az egyszeri étkeztetésre. Ellenkező esetben szerinted tudni fogja, hogy miért nem kap enni? A falkából való kizárás is szintén hülyeség ebben az esetben, mint ahogy már leírták, csak teljesen összezavarod a kutyát. Ezt amúgy sem alkalmazzuk ilyen csiricsáré dolgoknál, hogy nem jön vissza hívásra, azt máshogy kell megoldanod. Ez a legszigorúbb büntetés, olyankor lehet pl alkalmazni, ha a kutyád odakap a kezedre, vagy lepisili az ágyatokat, de ennél is csak akkor, ha épp rajtakapod.
Jó kutyázást!
A kutya odakap a kezemre igen játékból" és még lábra is, ez sem túl szerencsés. A reggelit azért vonatam meg, mert nem kap készen egy tál kaját, hanem ha odajö n a hívó szavamra és lefekszik vagy ül a mit mondok épp akkor kap kaját most csak. Egyébként elég látványos az eredmény tegnap óta, egyfolytába engem figyel, teljesen nyugodt, és itthon :( idejön 1. szóra.
Engedelmes kutyát akarok, nem egy kis cukormókust, aki kiszalad az úttestre hogy kivasalja egy kocsi. Ezen dolgozok.
Nem próbáltam még a hosszú pórázt, azzal eléggé irányíthatatlan a kutya sztem. Vagy a tettenérésre kiváló csak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!