Milyen kullancs elleni védekezési módok vannak kutyusoknak?
Figyelt kérdés
A kutyus lakásban tartott és fő szempont,hogy kisgyermek közelében van. Az lenne a legjobb,ha a szer kullancs és bolha ellen is védene.2009. márc. 29. 22:58
1/5 anonim válasza:
Frontline cseppek: bolha ellen három hónapig véd, kullancs ellen 1 hónapig. Nem problémás, a kutyus tarkójára kell csepegtetni. Előtte-utána három napig nem szabad fürdetni az állatot, a kezet alaposan meg kell mosni. Nem szabad bedörzsölni, eloszlik magától.
2/5 anonim válasza:
Elvileg van a frontline combo, de szerintem nem sokat ér. Szintén nem sokat ér az ultrahangos kullancsriasztó.
Én Kiltixet hazsnálok kullancs ellen, és természetesen a Lyme kór elleni védőoltásokat. Bolha ellen Frontline spot on-t.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Had kérdezzem meg,hogy ezeknél a termékeknél a kullancs belemegy a bőrbe,vagy távoltartja? Mert ha kisfiam mellett kiesik a kutyusból,akkor félek,hogy felveszi.
2009. márc. 29. 23:07
4/5 anonim válasza:
Ha már benne van, kiesik belőle. Ha bolha van benne, akkor egy alapos melegvizes fürdetés is használ (nekem bevált már), de nem 100%-os. A kullancsot jobb eltávolítani, van erre egy speciális kullancseltávolító csipesz. A csepp felszívódása után nem megy bele.
5/5 anonim válasza:
A csepptől még belemegy a kullancs csak kipurcan a mérgező vértől. Van egy TAKTIC nevű fertőtlenítő, amit kb 1:400 as higításban a kutyára kell permetezni, ezt semmiféle élősködő nem bírja. A hatása nem tartós és a keverési arányt nagyon pontosan be kell tartani, orvossal megbeszélni. Kullanccsal erősen fertőzött területen nincs jobb megoldás. Mondjuk a gyerek nem jó ha fogdossa a kezelt bundát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!