Dobermannál mennyi az esélye h meghülyül?
Rotiból is csak a túltenyésztett, ideggyenge hülyül meg. Esetleg azt érthetik "meghülyülés" alatt, hogy olyan fájdalmai vannak öregkorára, amitől már nem lesz megbízható, ilyen szempontból mondjuk biztos gázosabb a roti, szintén a túltenyésztés miatt hajlamosabb betegségekre.
Szóval ha nem spórolsz a kutyán, nem lesz semmi baj.
mi fullextrás helyről vettük a kutyát. (nem vagyunk profi kutyanevelők és elég régen is volt, de megtörtént)
a kutya nem szerette, morogta ugatta meg akarta zabálni az összes idegent, a postást,a kocogó embereket és a bicikliseket.
egyszer muszáj volt szerelőt hívni és a kutyát el kellett zárni. akkor teljesen megzakkant. másnap apu korábban jött haza mint szokott, a kutya álmából felriadva rohant ki rá vicsorítva, morogva teljesen támadóba, hiábí kiabálta rá apu a nevét meg mit csinálsz, ott állt habzó szájjal, mire nagy nehezen észbe kapott és aztán mintha mi se történt volna jött nyalakodni, de a bizalmat elvesztette, kivittük a telekre, kikötöttük lánccal (hogy minden nap viszünk neki enni de a 3gyerek mellett nem marad) a láncot eltépte, a kerítést kirágta és ott ült a kapu előtt amikor mentünk.
3 napon belül találtunk neki gazdát, egy ismerősünk elvitte a saját házához, ott a falu réme lett, megharapta a postást, kiszökött, megölt pár csirkét aztán egy autó elütötte.
R.I.P
Utolsó. Hát sajnálom, hogy szerencsétlen kutya így végezte.
Szerintem több probléma is volt nálatok ami miatt ilyen volt a kutya. De az biztos, hogy a falkavezér ő volt.
Nekem volt dobis tapasztalatom,erős következetes gazdi kell mellé,és vigyázni kell hogy ne legyen egyemberes,és kikell mozgatni.Miénk rendőrségi volt,már nem él öreg volt,de nem lett hülye.Nekem ő volt a pszichiáterem,iszonyat jó hallgatóságom vol,még öregen is.
Meghülyülhet a pincsi is,ha rosszul szocializálják,vagy úgy bánnak vele,stb.
A dobi amúgy is akkor támad ha fél,vagy ha védi a gazdát vagy a territóriumát,vagy bevetésen bűnőzőt fog,de akkor se ölésre megy,csak leszorítja,stb.
Németjuhászok,keverékek vannak általában híradóban,dobi nem nagyon. De bármelyik kutya támadthat,de annak oka van, előzménye,Sajnálom de kimondom nem oknélkül gyerekek az áldozatai a kutya támadásoknak, feleőtlen szülők egyedül hagyják őket egy kis gyerek pedig még nem tudja,hogy nem húzzuk meg morzsi farkát és nem turkálunk a szemébe mert az fáj neki,persze hogy odakap a kutya.De a gazdát is megkaphatja ha olyan helyzet van,én pl.nem nyulkálok oda mikor esznek stb-stb, kutyákkal foglalkozom szabadidőmben,kóborak is szoktunk befogni.A kutya alapvetően nem támad csak úgy,csak ha mi emberek okot adunk rá neki,kihozzuk belőle ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!