Hogyan kell görkorizni egy kutyával? (sürgős! )
Úgy értem hogy előttem menjen, vagy mögöttem? Simán nyakörvvel lehet vele korizni vagy úgy hogy csak egy retipóráz?
Előre köszönöm a válaszokat
Én évek óta görkorizok, és ez egy olyan sport, ahol egy kis kavics, vagy repedés is okozhat hatalmas eséseket. De gondolom nem most kezdenél korcsolyázni, tehát ebbe nem mennék bele jobban.
Azt viszont gondold végig, hogy mi van akkor, ha bármi történik...a kutyád elkezd valamit kergetni, egy másik kutya rátámad, stb. Még ha a kutyád szófogadó is, és idáig nem volt konfliktus, ilyenek akkor is történhetnek, Te pedig ott fogsz bénázni a korival.
Persze meg lehet próbálni, de ezeket gondold át, nehogy baj történjen! És ha neki vágsz, akkor szerintem úgy, hogy a kutya ne tudjon elrántani. Hagyományos póráz (nem flexi) és ne akaszd bele a kezed. Mindkét kezeddel tartsad, de úgy, hogy ha bármi történik, azonnal el tudd engedni.
Húzhat a kutya, de ne száguldjatok, mert annak biztos, hogy esés lesz a vége előbb-utóbb. Tehát kell, hogy tudjad a kutyádat irányítani, és lassítson, ha szólsz neki.
Kerestem egy videót, ebből nagyjából látszik, hogy én hogy képzelem el:
http://www.youtube.com/watch?v=PsbEaSTwGmU&feature=related
Óvatosan, térd-, könyök-, és csuklóvédő nélkül ne indulj el!
Igen, tudom hogy balesetveszélyes, ezért is mennénk majd nagyon lassan.
Köszönöm mindenkinek a választ!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!