Mi a külömbseg szaporitott es tenyesztoktol vett kutyaktol?
Mi 6 eve vettünk egy ezüst uszkart,törzskönyv nelkül,full extrasan 30ezerert.
Azota mar parasztottuk is egy ismerös uszkarjaval ami viszont törzskönyves es 50k volt-idöközben mar ivartalanitottuk a mienket- Most akkor melyik a tenyesztes es szaporitas?
Ja a kicsiket pedig eladtuk,oltva 30ert darabjat...persze haszon nem igen volt rajta az oltasok+kaja miatt.
En eddig ugy tudtam h .:
Tenyesztes.: üzletszerüen,jövedelemszerzes celjabol
Szaporitas.: Felelötlen gazdi miatt van ,aki nem ivartalanitotta a kutyajat= minden tüzeleskor születik egy keverek.
ami nem törzskönyves az nem fajtatiszta csak fajtajellegű keverék még akkor is ha tökéletesen megfelel a standardnak. Tehát ő egy keverék és teljesen mindegy minek nevezed mert semmivel se tudod igazolni, hogy nem az. Én is tudok neked olyan goldent mutatni akit simán elvinnél kiállításra és a bíró se mondaná meg, hogy nem golden mégis tudjuk, hogy labrador volt az apja.
Megismételném neked, hogy nem azt fizeted meg, hogy ki az apja anyja (persze kiállítási kutyánál azt is) hanem az egészséget, stabil idegrendszert, felelős szerződést, megfelelő tenyésztői gondoskodást.
De látom te ezt úgyse fogod megérteni így teljesen felesleges erről beszélnünk. Olvasgasd itt kicsit a kérdéseket, hogy hányan jártak úgy, hogy totálisan átverték őket szaporítók, gyere el a menhelyre ahol a kutyáknak kevesebb min1% a van tenyésztőtől (és ha onnan van akkor a tenyésztő saját költségén általában ki is hozza) ellenben 90% ban szaporított kutyák vannak ben. A szaporítás következtében tele van az ország idegbeteg goldenekkel, epilepsziás spánielekkel stb stb fajtákat rombolnak le tudatlan emberek akik semmit se értenek a genetikából, örökléstanból, szaporodásbiológiából, etológiából és azt se értik meg, hogy a tenyésztők nagy része évekig tanulta ezeket.
Kérhettünk volna törzskönyvet plusz X ezerert,de mivel nem visszük kiallitasra ezert lenyegtelen.
Nekem mas velemenyem van a keverekröl..na de mindegy.
Egyebkent nem hinnem hogy pont emiatt van annyi kutya a menhelyeken..aki hülye ugyis kidobja,de aki mar fizet erte x ezret az mar talan meggondolja.
egy törzskönyv 5 ezer forint...a szaporítók kedvenc dumája, hogy plusz 10-20 ért kiváltják....azért mondják ezt mert nem tudnák kiváltani valami miatt... az a legősibb átverés... kevesebbe kerül mint egy oltás...miért ne váltanák ki? valószínű, hogy a szülők közül az egyik alkalmatlan volt a tenyésztésre vagy nem volt törzskönyve...
Ne nevettess már... 100 ezer felett árulom a kölyköket és már így is szettem össze általam tenyésztett kutyát menhelyről mert azonnal hívtak, hogy bekerült és az én nevemre van regisztrálva a chippje régebben pedig a tetoválás alapján találtak meg.
Az embereknek tök mindegy mennyit fizetnek egy kutyáért ha nem kell menhelyen végzi...csak míg a tenyésztett kutya beazonosítható a szaporított nem. Szerinted mégis miért van tele fajtatiszta kutyákkal a menhelyek fele? valamint az összes fajtamentés?
A szaporítóknak ez mindegy.... én vezetem melyik kölyök hol van, telefonszám, cím, szerződés stb és így is jártam már pórul. Na a szaporítók többsége semmit se vezet.
Ha egy tőlem való kölyöknek genetikai betegsége van visszafizetem az árát (szerencsére ilyen még nem volt). egyszer történt, hogy egy tőlem való kölyöknek D lett a csípője, szó nélkül fizettem vissza az ár felét.
Nekik mindegy mi lesz a fajtával 10-20 év múlva...a párosításoknál nem nézik hogy milyen előnytelen tulajdonságokat erősítenek meg ( nem csak küllemben hanem jellemben is) nem nézik milyen genetikai betegségeket örökít a kutya és simán összeraknak két beteg vagy genetikailag recesszíven hordozó egyedet, pedig csak egy gén szűrés kéne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!