Miket kell feltétlenül beszereznem a yorki kiskutyámnak? Mikre van szüksége?
Igen, ezt tudtam csak ugyebár így terjedt el a közdudatban ez az egész yorki-dolog...
Amúgy meg az enyém "normál-méret", vagyis rendes, egészséges stb. yorki...:P:D
De a kérdésemre nem kaptam választ...:((
- Minőségi, 30% fehérje és nyerzsír tartalmú puppy táp (Flatazor, Royal Canin, Eukanuba, Trainer, Happy Dog, DOg Chow)
- Minőségi kutyakonzerv (Nature Gold, esetleg emberi fogyasztásra alkalmas nem ízesített löncshús, de véletlenül sem az aszpikes 100Ft-os vackok, sem Chappy minőség)
- 2db kisebb méretű tál, lehetőleg fém, amit nem tud szétrágni (a bébik mindig rágnak!) és felborítai, egy vizesnek, egy kajának.
- Egy kis kuckó, ahova elvonulhat (műanyag kosár, lehet fonott is, de azt be kell borítani valamilyen anyaggal, mert ledarálják, esetleg anyagból), ez legyen felnőtt méretű.
- Néhány kis játék (játszókötél, csipogó)
- Kutyapelenka, amíg meg nem kapja a teljes oltási progiját (2 kombi, 2 parvó, 1 veszettség).
- És legalább 4 hónapos koráig 2 hetente folyamatos féregtelenítés!
Jah és tökrös kefe, ill. fémfogú fésű, mert baba korától hozzá kell szoktatni a kozmetikához:) A kozmit mindig asztalon kell végezni, 2-3 naponta, teljesen csomómentesre kell fésülni a kutyát!
A popsijáról vágd le mindig a szőrt, nehogy a kaksi odaragadjon.
Fürdetni 4-5 hónapos kortól lehet, maximum 4 hetente, Héry vagy Pet-Champion bébi samponnal.
A bolhák és kullancsok ellen kezeld le pipettável (Frontline vagy Exspot! Ez nagyon fontos!), mert már nem írtják a kullancsokat, és csak ezen a héten a rendelőnkben 14 kutyát hoztak be babéziával (4-en már oda vannak :( )
Előző voltam, állatorvosi asszisztens és kutyakozmetikus, és yorki tulajdonos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!