Pár napja figyelem, hogy a kutyám hátsó lába alvás közben nagyon rángatózik. Mi lehet a baja?
A kutya úgy tud aludni, hogy jön a postás, felpattan, megugatja, visszaballag, közben pisil egyet, lefekszik a helyére és 15 másodperc után már folytatja is az alvást ott, ahol az előbb abbahagyta.
Amúgy a DP szűrést csak azért említettem, mert te mondtad, hogy izületi gondoktól rettegsz...
azért a fajtatiszta kutyákra jellemző mert azokat szűrik rá (mint gyakorlatilag minden más betegség is). A keverékeknél is meglepően gyakori betegség főleg ha nagytestű.
Ha semmi tünete nincsen akkor ne parázz...vannak kutyák akik E csípővel tudnak életük végéig tünetmentesek lenni. Ha nagytestű akkor egy LUPOSAN GELENKKRAFT kúra rendszeresen nemárt neki, nekem közepes testű kutyáim vannak de én is adok nekik luposant kúraszerűen.
De amúgy, ha nem tévedek, a rángatózás nem is DP-s tünet. A kontrollálatlan mozgások többnyire idegrendszeri tünetek, egyik ilyen az epilepszia, de nehogy ezen most felidegeld magad!:D Epilepsziás roham ébren is jelentkezne, és nem tudod befolyásolni. Ezt csak azért írtam, hogy megnyugodj az izületek kapcsán. Ha a Tiedet felébreszted közben, akkor azonnal abbahagyja, és nézne nagy szemekkel, hogy most mit is akarsz tőle.:)
Olyan van, hogy rángatja ébren a lábát, ha valami irritálja pl. a talpát. Nálunk történt meg, hogy hangyák lepték el a házat, és amikor egy bemászott az ujjpárnái közé, akkor rúgdosott párat, aztán a fogaival kiszedte onnan. De ez is csak éber állapotban van.
Nincs para. Amiről Te beszélsz, az alvás, álom és kész!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!