Golden Retriever gazdik, nektek is volt ilyen, hogyan sikerült leszoktatni róla? (lent)
Sziasztok!
12 hetes Golden kiskutyámat kb 1-2 hete tanítom. Az .Ül. .Gyere. Hozd ide. jól megy neki, és persze megtanulta a nevét :) Még sok minden hátra van tudom :) Nem rég voltunk oltáson és az orvos azt javasolta, hogy most már kezdjem el rászoktatni a nyakörvre, és a pórázra, az udvaron gyakoroljak vele. Elég döcögősen megy.. sőt.. Csak arra koncentrál, hogy mi van a kezembe (póráz) és össze vissza ugrál, nem szereti. Mivel tudnám rászoktatni? :S Egyébként nem igazán tekint "főnöknek". Állandóan felugrál rám nagyon fáj, mert karmol de borzasztóan. ( tele vagyok hegekkel :D ) Nem érti meg, hogy nem szabad. Határozottan rászólok, hogy nem és ráütök az orrára. De folytatja. A tv-ben láttam, ha jól emlékszem a "Csodálatos kutyadoki" vagy mi volt. Egy férfi elmegy családokhoz és segít, ha neveletlen a kutyus. Volt ott benne egy kutya aki ugrált, megbökte a nyakát az ujjával, és abbahagyta. Apukámra is felugrált, odabökött neki és a mai napig nem ugrik fel rá. Én is megböktem, de semmi...... ugyan úgy. A másik gond, hogy nagyon harapdál. Van rágókája, sok játéka azokkal is játszik de inkább a karomat meg a lábamat rágja szívesen... Hogyan válhatnék főnkké? Csak én etetem, fürdetem, fésülöm. Szinte csak én szoktam kimenni hozzám, elvégre az én kutyusom. Majd elmegyek vele egy kutyasuliba, van itt a környéken. De még nem szabad elvinni :) de most már kezd nagyon fájni amit csinál, és a barátaimra is ugrál. :S
Ötletek? Válaszotokat előre köszönöm :)
Ha ugrál, lépj a hátsó lábára. Közben határozottan mondd neki, hogy nem!
A rágás természetes dolog, de ha túlzásba viszi, vágj az orrára, és megint: Nem! Egy idő után le fog róla szokni, a fogai most nőnek, cserélődnek.
Azért rág, mert jönnek a fogai! én is vettem neki 100 féle játékot, rágókát, de csak a kezemet rágta! (L)
Az ugrálásról úgy tudod folyamatosan leszoktatni, hogy FINOMAN rálépsz a hátsó lábára, elfordulsz, mondod,h nem!! Valamelyik csak bejön! :D
Nálunk detto ez van: csak én foglalkozok vele szinte, de apát tekinti vezérnek, engem meg játszótársnak! (lehet azért mert kicsi korától együtt hempergőzünk, fetrengünk..xD :/)
Viselkedj következetesen, ne csináld amit én! :P ha főnöke vagy nem eszel vele egy tálból, nem alszol vele egy ágyban, nem fetrengsz vele!
A csodálatos kutyadokit én is nézem, nagyon hasznos! ;)
Meglátod jó lesz, nagyon szeretnivalók és nagyon tanulékonyak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!