Szerinted a dobermann félelmetes kutya, félsz tőle?
Ilyen fajtét akarok.
De azt nem akarom, hogy ha majd elviszem sétálni beszóljanak, meg rámondják, gy harci kutya, és takarodjak el innen vele, mer kihívják a rendőröket.
Pedig ismerősöm azt mondja, ha ilyen kutyát akarok, ez lesz majd, minden séta alkalmával.
Tényleg ez lesz?
Szerintem ez emberfüggő. Aki beszól, ő valószínűleg egy kisebb termetű kutyától is fél, csak azt nem teszi szóvá.
És nem félnék tőle, ha elköltözök itthonról, rotweilert szeretnék tartani. :)
én is szeretnék egyet..majd talán..
nemhogy nem félek tőle..imádnám..:) ha jól megneveled panaszuk sem lehet az embereknek és nem lesz joguk kihívnia rendőröket..a beszólásokra meg ne figyelj oda..bár én biztos vissza válaszolnék valami csípős megjegyzéssel:)
Minden kutyafajtában tudnak az emberek találni valamit, amiért beszólhatnak. Egyesek a kistestűeket "macskázzák", a nagyokat "harcikutyázzák", turcsi orrúakat "rusnyázzák", keverékeket "korcsozzák".
Nekem két dobermannom van, inkább a városban szoktak beszólni gyerekes anyukák, hogy miért hozom ide ezeket a dögöket. Nem is beszólnak, mert a szemembe nem mondják, hanem sutyorognak, amikor pedig megkérdem mi a problem, semmi válasz, elfordulnak.
Tenyésztő ismerősöm 5 dobermannjával is sétáltam már a közeli erdőbe, több kutyás barátom mondta, hogy elsőre rémisztő látvány voltunk. :)
Unokahugommal és csivavájával sétáltunk, akkor kaptunk hideget meleget: -
"Mit keres ez a kis csöppség az a vadkutya mellett, megfogja támadni."
"Jól neveltek, ez igen!"
"Nézd ott egy igazi kutya, miért nem fogja meg azt a patkányt?"
Az ilyeneket meg kell tanulni figyelmen kívül hagyni..
szia!
Egyszer, amikor a húgommal bicikliztem gyerekkoromban, 2 utcán keresztül üldözött egy barna dobi szuka minket. A húgomat utol is érte. Még soha nem féltünk annyira kutyától, mint akkor. A gazda tehetetlen volt, csak állt, és ordibált. Szóval azóta félek tőle, igen. Szerencsére a harapást megúsztuk, de nem sokon múlott.
Számíthatsz néhány beszólásra az olyanoktól,akik utálják vagy félnek a kutyáktól,esetleg néhány anyukától,akik oroszlán módjára védik a gyereküket.
Ne foglalkozz velük,egyik sem tud semmit a kutyákról,ha valamelyiknek kemény külseje van,arra kapásból azt hiszik,hogy mindenkit széttép,egy büdös fenevad. Szerintem inkább ők a szánalmasak.
Én,mint kutyaimádó,le se tudnám venni róla a szememet,egyszerűen gyönyörű ez a kutyafajta,csodálatra méltó.
Ne vágasd le a fülét,akkor nem olyan félelmetes.
Én nem félek tőlük,de idegbeteg fajtának tartom,nekem nem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!