Miért akar mindenki pénzért, drága fajtiszta kutyát?
A menhelyeken, fajtamentőknél annyi szép, különleges, okos, jólnevelt kutya van.
Tudom sokan kicsit szeretnének, de az is sok van a menhelyek honlapján.
A felnőtt kutyusnak meg nagy előnye szerintem, hogy már kifejlődött a személyisége, meg vannak nevelve, és nem kell attól tartani, hogy félresiklik a kicsi nevelésével valaki.
Szinte mindenki pénzért vesz kutyust vagy ingyen kap ismerősöktől.
Ti vinnétek haza menhelyi kutyust?
egy olyan fajtába szettem bele, amihez még a szaporítók keze sem ért el, így tuti nincsenek menhelyen és fajtamentésük sincs. Ha lesz rá pénzem, tuti lesz egy ilyen kutyusom.
Egyébként meg most két kutyus van nálam. egy utcáról befogadott és egy szaporítótól mentett "fajtatiszta". Ők elég vénecskék már, megvannak a rigolyáik, hozzájuk már nem akarok másik kutyust.
Abban igazad van, hogy sokszor olyan gyönyörű, különleges kutyusokat találni menhelyeken. Összeszorul a szívem, amikor rács mögött látom őket, legszívesebben mindet hazacipelném. :)
Melyik ez a fajta?
Én is így vagyok vele...
Akik irtátok, hogy van álomfajtátok, mi az?
Nekem is van a bullterrier :)
11 45ös vagyok.
Nekem a berni pásztor :)
22.57-es,meg ne sértődj,de nagyon sok marhaságot írtál.Írásodból szépen kiderül,hogy soha nem jártál még menhelyen.
-menhelyre,gyepire NEM azért kerül a kutyák nagy része,mert viselkedési problémája van,hanem mert megunják,másik fajta tetszik,nem tudják tovább tartani stb.
-a felnőtt,mentett kutya sokkal hálásabb,könnyebben kezelhető,mint egy kölyök,nagyon meg akar felelni az új gazdinak és sokkal kevésbé problémás.
-ha valaki X fajtát akar(kivéve az igazán ritka fajtákat)talál menhelyen
-én versenyeztem pár évig és dolgoztam kutyaviadalosoktól(!!!)vett bullterrierrel,soha gond nem volt vele
-legtöbb ember nem azért tart kutyát,hogy sportoljon,versenyezzen vele.Bár én pl.agilityztem,flyballoztam a birkaólból mentett ideggyenge bullterrieremmel,és járnánk ma is,ha földrajzilag közel lenne.
Nekem soha többé nem kell kölyök,én nem csinálom végig még egyszer a babakorszakot egy kutyával sem,idegölő volt.
Februárban jött hozzánk egy eddig ketrecben tartott,állítólag 3 éves,agyonelletett,agyoncsászározott bullterrier,életében nem volt lakásban,pórázt nem ismerte.Egy hónapon belül tökéletes lett a kutya,mindent megtesz,hogy elégedettek legyünk vele,ő a megtestesült Jókutya.Ha a világ legjobb tenyészetéből vennék egy kölyköt,az se lenne ennyire problémamentes.Első nap a szőnyegre pisilt,persze nem tudta szegény,hogy nem szabad.Rászóltunk finoman,elmagyaráztuk neki,hogy ez nem illik egy jó kislányhoz.Azóta még éjjel is jelzi a férjemnek,ha ki kell mennie.
Aztán megette az uram mobiltelefonját.Párom először röhögött,utána elmagyarázta a kisasszonynak,hogy ez nem szép dolog.Azóta kínosan ügyel rá,hogy semmi kárt ne tegyen.
Ez egyébként nemcsak saját tapasztalatom,hanem sok olyan gazdié,akik felnőtt kutyát fogadtak örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!