Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy a törzskönyv csak akkor kell, ha valaki tenyészetni illetve kiállításra szeretné hordani a kutyáját?

Figyelt kérdés
Sajnos még mindig rengeteg ember hiszi azt, hogy a papír teljesen felesleges, mert ők csak egy „szerető társat akarnak”. Miért nincs meg az emberekben az az igény, hogy ha vesznek egy kutyát, akkor ne bizonytalan hátterű, papírok nélküli kutyát vegyenek szaporítótól? Mert ugye ezt a józanésszel gondolkozó emberek tudják, hogy a papír igazolja hogy a kutya fajtatiszta. Egy TENYÉSZTŐ ad törzskönyvet, egy szaporító nem. Az emberek miért támogatják mégis őket? A szaporítók nem végeztetnek a tenyészállataikon örökletes betegségekre szűrést, gyakran nem oltatják sem az anyakutyát, sem a kicsiket, nem minőségi tápon nevelik, borzalmas körülmények között tartják a kutyáikat, és még sorolhatnám. Az embereket ez nem zavarja? Csak az a lényeg hogy olcsó legyen a kutya? Sajnos sok ember szinte lenézi a törzskönyvet, és lehülyesznobozza azokat, akiknek van igényük arra, hogy minőségi kutyát vegyenek megbízható helyről. A pénz pedig ne legyen kifogás, legfeljebb miután kitalálja, hogy kell egy kutya, nem 2 hét múlva lesz meg, hanem szép lassan félreteszi minden hónapban azt a pénzt, amit a kutya etetésére szánna, és egy idő után meglenne egy minőségi, EGÉSZSÉGES kutya vételára. Ráadásul legtöbbször ezek a fajtatisztának árult törzskönyv nélküli kutyák egy cseppet sem hasonlítanak a fajtára, persze ez mindegy, mert egy olcsó utánzat is megteszi a legtöbb embernek… És ha valakinek nem fajtatiszta kutya kell, akkor miért vesz 20-30ezerért egy utánzatot, amikor inkább a menhelyről kéne kihozni, ha csak egy szerető társ kell. Vagy az nem számít hogy lehetséges hogy egy rakás pénzt fog otthagyni a dokinál mert kiderül hogy a kutya diszpláziás, patellás, allergiás, szívbeteg, az oltások hiánya miatt elkapta a parvot stb? Ha az ember tenyésztőtől vesz kutyát akkor ezeknek az előfordulási aránya igen csekély. Annyi fórumon olvasom, hogy mennyit szenvednek az olyan kutyák gazdái akik szaporítótól vettek kutyát, mert kiderült hogy esetleg gyógyíthatatlan betegségük van, vagy már az elhozatal után 1-2 héttel meghaltak a kutyusok. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről!
2009. márc. 26. 22:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
61%
A 22:51-est miért pontoztad le? Teljesen egyetértek vele és itt most pontosan arról van szó hogy azokat fikázzátok le akit nem tk.-ves a kutyája!!! Miét kell ezt lefikázni?? Nekem tk. nélküli kutyim van és mégsem fikázom meg pontozom le akinek tk.es kutyija van!Mindenkinek más a véleménye és ti ezt nem tisztelitek!( persze tisztelet a kivételnek!) Én is szivesebben elhozok menhelyről egyet mert éppen megmenthetem mint tk.-eset! Tom h lepontoztok csak a véleményemet mondtam amit ugye szabad!
2009. márc. 27. 16:46
 12/12 anonim ***** válasza:
45%

16:46!

22:51 vagyok! Köszönöm, és örülök, hogy vannak még emberek, akik így gondolják!

Tanulságul a történetem:

Még kisgyerekek voltunk a bátyámmal, amikor megkaptuk szüleinktől a gyönyörű fekete spánielünket, Dórit, törzskönyvvel, kiváló felmenőkkel, minden versenyt megnyert, pároztattuk, egy szintén kiváló felmenőkkel rendelkező czobel spániellel. Dórikánk 15 éves volt, amikor meghalt emlőrákban, a lánya, Liza, akit megtartottunk a 7 kölyök közül, akkor volt 7 éves. Pár hét alatt kiderült, hogy örökletes betegségről van szó, azonnal műteni kellett. Egy hónap alatt 3x műtötték, levették az emlőit, kipakolták. Teljesen meggyógyult, de a műtétek közel 1millió forintba kerültek. 5 évvel később kiderült, hogy zölhályog van a szemén, ezt kezelni kellett. Ételallergiája volt, csak Royal Canin Hippoallergén tápot ehetett. Egy évvel ezelőtt megvakult fél szemére, amit kivettek, mert egy daganat volt mögötte. Múlt hét szerdán, agyvérzést kapott, szombaton költözött az angyalokhoz. 15 éves lett volna Május 16-án. Megszületni is láttuk, meghalni is. A boncoláskor kiderült, hogy daganat volt az agyában.

Sajnos a törzskönyv nem garancia arra, mint ahogy írtad: "minőségi kutyát veszel". A sok túltenyésztés miatt, a fajtatiszta kutyusok sokkal betegesebbek, nem annyira strapabírók. Nem a papír számít, hanem az, hogy képes vagy e annyira szeretni, mint Ő Téged, és ezt nem győzöm hangsúlyozni!!!

2009. márc. 27. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!