Hogyan neveljem meg a kutyámat?
Sziasztok!
Van egy hosszú szőrű német juhász kutyám, aki nem rég töltötte be első életévét :) ,viszont van vele pár kisebb-nagyobb problémám:
1. Nagyon idegesítő és zavaró, hogy az ember lábához ragaszkodik. Amint meglát egyből nyalogatja a lábfejed és ha mennél tovább elveszed még képes a két mancsával lefogni stb. (fontos, hogy nem bánt csak nyalogat)
2. Ha kiengedem az udvarra, akkor a szomszéd és mi között lévő kerítéshez telepedik és azt várja, hogy a szomszéd is kiengedje a kutyáit és egymást ugatják és morognak. Ilyenkor tök megdilizik, majd kidönti a kerítést.
Ez tudom, hogy szinte normális, de mégis mit lehetne tenni, ha alapból az ki van lőve, hogy a szomszéd kutyáival együtt dolgozva egymáshoz szoktatnánk a kutyákat.
3. Nem házőrzősködik :S
Valaki tud segíteni?
Tedd ki az ajtóra, hogy "vigyázz a kutya harap". Egy nagy termetű kutya már a látványával is elijeszti az idegeneket, még ha nem is ugat. Én már két hete azon görcsölök, hogy leszoktassam a kutyáimat az ugatásról, ugyanis a szomszédoknak zavaró, ha a kutya állandóan a kerítésnél acsarog. Örülj neki, hogy a Tied nem teszi.
Az enyémek is veszekednek a szomszéd kutyával, sokszor meg is harapják egymás orrát. Ilyenkor közéjük állok, és elzavarom az enyémeket. Még tökéletesítenem kell, de már javul a helyzet.
Amit a lábaddal csinál, az dominancia. Ha ivartalanítod csökkenni fog. Plusz még egy kis nevelés. Ne üsd meg, csak bökd meg egy kicsit (ne az orrát), hogy kizökkenjen belőle, mert amikor már nagyon belemerül irtó nehéz elterelni a figyelmét.
úristen első!!!!!!!!!! TÉGED KÉNE AGYON VERNI EGY IDEGENNEL!!! HOGY ESNE?????????????
amúgy szerintem ha elkezd nyalogatni, küldd ki a szobából és csukd be az ajtót. a kutya társasági állat, ragaszkodik gazdájához ezért visszaakar majd jönni. de ugye bár ez csak úgy lehetséges, a nem nyalogat. mindig küldd ki ha megnyal vagy "rá telepszik a lábadra". előbb- utóbb megérti. a német juhász nagyon okos fajta.
szomszédnál, meg ha mondjuk nem szereti a vizet, és elkezd ugatni a kutyákkal locsold le slaggal :D
ha meg ez nem jön be:
fogd pórázra és várd meg amíg lenyugszik. ha lenyugodott jutalmazd meg.
a házőrzéshez meg menny kutyasuliba ÉS NE VERESD MEG MINT AHOGY AZ A NYOMORÉK ELSŐ TANÁCSOLJA!!!!!!!! (fú de agyonveretném az elsőt :@ )
11:45
én úgy pofán vernélek kerítesen kivül,hogy te is tudnád,hogy rossz emberek élnek a keritésen kivül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!