Rossz döntés baba mellé kutya?
Igen, legyen kutyus! Gyakorlatilag mindent leírtak előttem, teljesen igaz, hogy a kutya használ a gyerek immunrendszerének, idegrendszerének egyaránt.
Mi kertesben lakunk, a kutya szabadon eldöntheti, mikor akar kinn vagy benn lenni. Persze több munkával jár, saras időben bejövetelkor tappancstörölgetés, gyakoribb felmosás, stb., de ennyit bőven megér. 8 hónapos lánykám legjobb barátja, ha a kicsi kinn alszik a teraszon, odafekszik a babakocsi mellé és beszól nekem, ha felébred. Édesek együtt, a szobában is ott hever a kicsi mellett, szereti nagyon. Cicák is vannak, szintén benn, a baba makkegészséges, vidám kislány.
Hajrá kutyatartók, kutyaimádók, kutyabolondok!:-))
Szia!
Szerintem inkább most legyen kutyud, mint mondjuk másfél év múlva.
A pici lány most még könnyedén megszokja, segítik majd egymást amíg csak lehet.
Viszont 1 év múlva már lehet, hogy féltékeny lenne a lányod a jövevényre, s akkor hiába érettebb az immunrendszere...
A mi fiunk 2 éves múlt decemberben. 1 hónapja hazahoztunk egy beagle-t (lakásba) és nem túl nagy a nyugalom.. Mivel a kutya kölyök, harap(dál) még, a gyerek meg féltékeny, és ha netán unatkozik, felbuzdítja játékra a kutyust, és aztán csúnyán ellöki. Nem tud vele óvatos lenni, kergetné, de a kutya ha megáll, vagy lelassít, a gyerek nem, így ütközés a vége... Most neveljük mindkettőt, Emmának (ő a kutyus) kutyaiskolát nézünk, remélem azzal kibékíthetjük őket.
Egyébként nem a gyerekkel van a baj, hanem aznap, mikor hazahoztuk Emmát, Dani (a fiunk) a nagyanyjával volt, és fellökte egy másik kutya, a mami meg persze megijedt, és sokáig babusgatta, ezért rájött, hogy az akkor nyilván nagy katasztrófa..
Szóval, tudom, kicsit zagyván írtam le, bocsi, lényeg, bártan szerezzetek be egy kutyát, a kislányodnak kizárólag és nagyon jót fog tenni, ha még időben hozzászoktatod!
Én azt tanácsolom, ha a kutya mellett döntesz, akkor az első időkben Te kevesebbet foglalkozz vele:
-ha kölyök, akkor addig amíg a megfelelő oltásokat megkapja, féreghajtás, veszettségi
-ha felnőtt kutya, akkor alapos fürdetés, bolhátlanítás, bolha-kullancs ellen csepp, oltások, féreghajtás
És minél előbb mutasd be neki a babát, hogy kezdetektől tudja, ő az utolsó jövevény, tehát a helye is ott van a falkában (természetesen az oltásai stb után).
Valószínű azért van ez a nagy "baba mellé kutya ne" típusú felfogás az embereknél, mert vagy nem volt még kutyájuk, vagy fogalmuk sincs annak tartásáról, képességeiről. Neked, ha világ életedben volt kutyád, nehogy megmagyarázzák, hogy nem lehet baba mellé beilleszteni egy kutyát!;) Ráadásul segítség is van, így nagy dilemma nem lehet a kutya.
Mindenkinek köszönöm a válaszát, hozzászólását!
A kedves ismerősöm kicsit elbizonytalanított, de hála nektek vissza jött az önbizalmam!
Jövő héten jön az új családtag, egy óriás schnauzer keverék. Most kb három hónapos. Menhelyről érkezik, gyönyörű virgonc kiskutya.
Inkabb halgattal volna az ismerőseidre!
Szerintem egy Kutyanak semmi keresni valoja egy Baba mellet főleg nem a hazban!
csinald testver ahogy gondolod En pl.Tesztoszterone Propionatet szurok magamba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!