Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik, hogy ennyire éhes...

Létezik, hogy ennyire éhes lenne a kölyökkutyám?

Figyelt kérdés
6 hónapos kiskutyám kora hajnaltól vonyít, sír mostanában egészen reggelig, amíg enni nem kap. Napi kétszer kap Happy dog kölyök tápot, reggel és este. Vacsoráig simán kibírja, semmi baja, de a reggeliért már hisztizik. Így is kicsit több kaját kap az előírtnál, mert habzsol, úgy eszik mint aki két hete nem kapott enni, de ezek szerint ez sem elég. Amint megkapja a reggelijét bevágja a szunyát és alszik mint egy jóllakott óvódás. Fogalmam sincs mit csináljunk vele, etessem meg éjszaka is? De hát ezért keljek fel? Így viszont a vonyítástól nem tudunk aludni mi sem és a szomszédok sem...
2011. jún. 25. 20:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Reggel adjál neki szokásosan ugyan annyit enni, este egy kicsit többet mint amit reggel adtál neki. [Ha evett ügyebár elmegy aludni!] 1-2óra múlva a táljába tegyél kaját és ha alszik akkor szerencséd van, mert akkor nem eszi meg! De ha fent van akkorse biztos, hogy rögtön megeszi! Szóval akkor van szerencséd, hogyha alszik és nem eszi meg..! :D Így hajnalba nem fog vonyítani amiért éhes, mert többet kapott és a táljába is van kaja és azt megtudja enni! : D De arra ne szoktasd rá, hogy hajnalba felkelsz és adsz neki kaját, mert megszokja és akkor vonyítani fog..! De lehet hogyha majd nagyobb lesz leszokik a vonyításról..:)) Amúgy meg annyi kaját adjál neki amennyit megeszik.. x) de ne vidd túlzásba, mert elhízik..: D
2011. jún. 25. 21:21
 12/22 A kérdező kommentje:
Ja, és kb 2 hete áll fenn a probléma, előtte semmi ilyesmi nem volt, csak ha nem reggel 7-kor kapta a reggelijét, hanem mondjuk hétvégén egyszer-kétszer véletlen elaludtam és 10-11 körül kapott enni. Annak érthető hogy nem örült, de mostmár akkor is hiszti van, ha időben kapná a kajáját.
2011. jún. 25. 21:22
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy férges lett valahogy szegény?
2011. jún. 25. 21:25
 14/22 anonim ***** válasza:
juj..:/ hát akkor nagyoon nemtudom:S lehet az lenne neki, jó hogyha éjszaka kimennél is foglalkoznál vele, mert lehet hogy unatkozik..xD Lenne mozgás a házba és lehet akkor nem vonyítana..vagy nemtudom!
2011. jún. 25. 21:26
 15/22 A kérdező kommentje:

Annyi kaja nem létezik, amennyit ne tudnának ezek ketten megenni. :) Mivel két kutya van mint említettem, nem nagyon szeretnék előttük kaját hagyni mert összevesznek rajta, illetve a pici addig biztosan nem alszik amíg a táljában van finom falat. Nagyon kis beles.

Egyébként ami nekem még nagyon fura, hogy olyan mintha váltott műszakban lennének aktívak. Ha a pici éjszaka fent van, rág, mozog, "vadászik", hisztizik, akkor a nagy van csöndben, nappal a pici alszik, a nagy csinálja a feszkót. Ha a nagy van ébren éjjel, akkor a pici alszik, nappal fordítva. Lefárasztani képtelenség őket annyira, hogy egy óránál többet aludjanak egyszerre mindketten. :) Holnap megyünk kutyasuliba, mostmár rákérdezek erre a kaja ügyre is, mert ez így nem állapot. Nyomon követni nem tudom, hogy mikor kezd vonyítani, mert eleinte csak felriadtam rá, hogy úristen valami baj van, mostmeg szimplán felébredek rá és fogalmam sincs mit tegyek vele. Ha kimegyek hozzá úgy örül nekem, mint aki két hete nem látott és rohan a tálja felé.

A rágóka jó ötlet lenne, szereti is, de ez is csak akkor jó, ha a nagy alszik, mert különben elveszi tőle (akkor is ha kettő van).

2011. jún. 25. 21:33
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk a rágókát egyből a vacsi után megkapja mindkettő,és elvan vele még pár órát,később alszik el-később kel fel hisztizni.Vagy ha el is alszik a rágcsa közben, már csak nem veszik el egymástól,és ha megébred,ott a maradék...De ez csak azzal a tartós,kemény rágókával jó,amit tényleg nem tud fél perc alatt elrágni..
2011. jún. 25. 21:46
 17/22 anonim ***** válasza:
Próbáld meg egyszer, hogy éjfélkor felkelsz és megeteted. Ha ezek után ugyanúgy hisztizik, akkor legalább tudod, hogy csak hiszti és nem igazi éhség. Ha nem, akkor tudod, hogy éhes volt. Így talán könnyebb lenne eldönteni, hogy mit csinálj.
2011. jún. 25. 21:48
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem ez nagyon hiszti gyanús, pláne ha csak két hete kezdte el. Ahogy ő vonyít, te folyamatosan ráerősítesz azzal, hogy mész és kaját adsz neki.

Szerintem ezt hisztiként kezeld, ne éhségként. Fél évesen napi kétszeri étkezés elegendő kell, hogy legyen.

2011. jún. 25. 21:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Ez hiszti, nem éhes a kutya. A legrosszabb amit tehetsz, hogy éjszaka kimész és megeteted, mert ezzel megerősíted azt, hogyha hisztizik, akkor kaját kap, na ez után az Istennek se fog erről leszokni. Ha nem sovány, akkor fel se merüljön bennetek, hogy éhes lenne az éjszaka közepén.

Amit ajánlani tudok, az egy füldugó a gazdiknak, ha nem reagáltok a hangoskodásra, nagyon gyorsan rájön, hogy ezzel nem ér el semmit és abbahagyja.

2011. jún. 25. 22:42
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem szoktam enni adni neki éjszaka. Első egy-két éjszaka még nem tudtam miért csinálja, akkor meg is ijedtem, kimentem hozzá, kicsit szemmel tartottam, hogy mi lehet a baja, majd bejöttem és aludtam tovább. Mostmár ha éjjel hisztizik akkor is max "beszélgetek" vele egy kicsit, vagy rászólok, akkor fél órát csöndben van. Csak reggel kap így is enni, de mivel vannak szomszédok és volt már panasz a nagyobb ugatására, illetve mérgeztek is már meg minket, ezért szeretném a problémát megoldani és nem ráhagyni a picire. Akkor szerencsére megúsztuk, illetve a nagyobbat sikerült is megtanítani arra, hogy parancsra elhallgasson, így vele már szerencsére nincs gond. Nem lenne jó ha most a pici miatt történne hasonló, pláne hogy kitudja ezúttal szerencsésen megúsznánk-e. Elsősorban nem engem zavar! Ha biztos lennék benne, hogy hiszti én baromira nyugisan aludnék így is. Azért zavar nagyon, mert rettegek attól, mikor dühödik be ránk valaki megint. A válaszokat nagyon köszönöm, holnap rákérdezek a kiképzőnknél is, addig pedig próbálom hisztinek tekinteni a dolgot és őt is elcsitítani.
2011. jún. 25. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!