Miért szüntették meg a "B"kategóriájú törszkönyvet?
Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 15:48
1/18 anonim válasza:
Mertrengeteg visszaélés történt vele. Pl: a klasszikus kedvencem, a fekete komondor:) Boldog, boldogtalan letörzskönyveztette a kutyáját, mondván, hogy Béla bá fantasztikus terelő hajlamokkal megálldott csuda-pumiaitól származik:S
2/18 A kérdező kommentje:
:S
hát pedig sztem nem kellett volna visszaélni vele...
2009. márc. 25. 16:11
3/18 anonim válasza:
Nekem is azt írták itt a fórumon, hogy megszüntették, mikor kérdeztem. Meg azt is, hogy csak magyar fajtákra vonatkozott. Ehhez képest a minap találkoztam egy nénivel aki javasolta, hogy törzskönyveztessem le a kutyámat mert ő is megcsináltatta az övének. Az uszkár tudtommal nem magyar fajta.
4/18 anonim válasza:
Én nagyon nem bánom. Most még több boldog boldogtalan van...
5/18 anonim válasza:
Az teljesen más, hogy törzskönyves szülők kölykét 1 éves korig le lehet törzskönyveztetni. Ennyi. Se több, se kevesebb.
6/18 A kérdező kommentje:
jó
de pl. én nagyon hülye voltam.
fajtatiszta west highland white terriert kaptam és amikor megvették nekem kérdezték h kell e neki törzskönyv..mondom nem.De nagyon megbántam már,mert mostmeg hogy ugy van hogy vinném kiáálításra,csak a Hobby-BA tudom vinni,amitől ugyebár lehetne sokkal jobb helyen:S:@
2009. márc. 25. 16:39
7/18 anonim válasza:
Egy éves koráig le lehet törzskönyvezni, ha valóban törzskönyvesek a szüleik. Nem akarlak elkeseríteni, de normális tenyésztőnél nem opció a törzskönyv, hanem automatikusan jár. Aki ezt csak külön kérésre ajánlja fel ott valami nem OK. Általában irreális összegekért (10000+Ft) ajánlanak fel törzskönyvet, mert tudják, hogy annyit az átlag gazda úgyse adna érte. Holott a törzskönyv kiváltása mindössze 4500FT chip-el együtt.
8/18 anonim válasza:
Ha már a magyar fajtáknál is beszüntették, akkor miért mondogatják nekem a témában jártas emberek (tenyésztő, bíró), hogy csináltassak a mudimnak törzskönyvet, mert tehetséges a munkában?...
9/18 A kérdező kommentje:
télleg van még?
írj már privit ha megtudsz vmit.
előre is köszönöm
2009. márc. 25. 16:55
10/18 anonim válasza:
B törzskönyvet csak a veszélyeztetett fajtákra, és/vagy olyan színváltozatú egyedeknek adnak akik nagyon ritka, de elfogadott színt hordoznak. Westie-nek nincs B törzskönyvre lehetősége, Mudinak még van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!