Szeretnék törzskönyvet az 5 éves kutyámnak, mert azt olvastam hogy az olyan mint a személyi igazolványa?
szerteném kiváltani neki, nem baj ha a szekrénybe porosodik és többet elő nem veszem, nem akarok tenyészteni se semmit, de a törzskönyv nagyon kell, mert az olyan mint a személyi igazolványa
szeretném kiváltani, kerül amibe kerül
fajtatiszta és a szülőknek van törzskönyve, hova kell fordulnom?
Szerintem is. Ennyire nem lehet értetlen valaki. Nem lehet kiváltani,na. Ha fél évig csak kutyakaján fogsz élni,akkor se. Valószínű,hogy a szülőknek se volt. De neked most mi a francért olyan fontos, hogy tudd?Akkor kellett volna,mikor megvetted a kutyát,hogy tudd,nagy valószínűséggel egészséges.
Szerintem ez kamukérdés.
ha nem kamukérdés akkor:
- tk-t csak tenyésztő válthat ki az almára. a gazdi nem
- ha tk nélkül kaptál kutyát az gáz m akkor az apja valszeg a szomszéd pista kutyája, szűrések nélkül ami elég nagy rizikófaktor
- beszélsz a "tenyésztővel"
- és igen, kamu
Akitől vetted a kutyát nem adott törzskönyvet?! akkor nem tenyésztőről hanem szaporítóról beszélünk már nem tudod kiváltani a törzskönyvet!!
Mert az se biztos hogy a szülőknek volt tk-e!!
:-) ahogyan itt már mondták a tkvet a tenyésztő váltja ki, nem hiszem ha nem kaptál tkvet akkor most utólag kiadja majd a tkv kiváltásához szükséges papírokat egy ideggenek. Ugyanis hiába bizonygatod hogy 5 éve tőle vásároltad a kutyát...nincs tkved, nincs benne chip...tkp lehet bármelyik piac parkolójából egy 5 éves kutya akit most a nyakába akarnak sózni.
És ha most eljátszunk a gondolattal, hogy belemegy a játékba Te akkor sem mehetsz be a MEOEhoz, plusz ennyi idősen szerintem nem is foglalkoznak a kutyával.
Etesd szeresd ivartalanítasd és CHIEZTESD be ha nagyon arra vágysz hogy legyenek papírjai inkább válts ki neki útlevelet azzal többre mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!