Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igazat ír ez a cikk?

Igazat ír ez a cikk?

Figyelt kérdés

[link]

Nagyon szimpatizálok a bullterrierekkel, csak az a bajom hogy még ha nincs is meghatározott határ, de tudtommal picikék.

Ez meg azt írja hogy 53-56 cm átlagosan... ez igaz?

2011. jún. 23. 12:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70 centiset még nem láttam de már olyat simán ami husky méretű.
2011. jún. 23. 21:32
 12/18 anonim ***** válasza:
egyébként ha a testarányait megtartja, simán lehet magasabb. de az arányok fontosak. egy 70 ceti körüli bullterrier milyen széles lehetne már?:D
2011. jún. 23. 21:55
 13/18 A kérdező kommentje:

husky méretű bulli? tejóég:D

én még csak ilyen 40 centiseket láttam max

2011. jún. 23. 22:00
 14/18 anonim ***** válasza:
Biztos miniatűr huskyt látott...
2011. jún. 23. 22:14
 15/18 anonim ***** válasza:

hát biztos jobban tudod mit láttam, teljesen igazad van. egymás mellett sétáltatott 3 férfi, az egyik egy bullt, a másik egy huskyt, a harmadik egy kisgyereket. mind a három kb egy magas volt. :)

de amúgy tényleg alig volt kisebb a bull, max vagy 3-4 centi lehetett a marmagasságban a különbség

2011. jún. 23. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Ok. Nem egy bullt ismerek, hanem kb. 10-et. 50 centinél egyik sincs több. Kb. 42-48 között vannak. Ezek mind felnőtt, kifejlett példányok. Ezeknél 8-10 centivel nagyobb bullnál erős a gyanúm a nem fajta tiszta állapotra, hanem a méretnövelés miatt belekevert egyéb kutyára.

Mint pl. a verseny whippetek, amik már 10 centivel nagyobbak a standardnál. Nyílt titok, hogy angol és magyar agarat kevernek beléjük a gyorsaság növelése miatt, de ez együtt járt a méretnövekedéssel is.

Sok fajtánál van ez az embertelen megalománia. A kangalnál a leonbergi/német dog vonalat vitték bele. A magyar agárnál a doberman/német dog. A kuvasznál a komondort. Stb...

2011. jún. 24. 07:41
 17/18 anonim ***** válasza:
ok. én se ilyen bullt látok általában, de csak írtam, hogy van ilyen is. jogos, hogy mindent növelnek, teljesen igazad van, de az én nem szakértő szemem típusos bullnak látta, csak nagyon nagynak. ez van.
2011. jún. 24. 11:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy már így is lomhult a régi valójához képest. Ráadásul minél nagyobb, annál jobban nyúlik hátrafelé is, már nem tudja magát megvédeni egy hátsó harapástól, ugyanis nem ér hátra a hátsó combjához. Egyre magasabbak, egyre szélesebbek, egyre lomhábbak és egyre kevésbé egészségesek. Mondjuk soha nem is volt igazán egészséges fajta.
2011. jún. 24. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!