Kutyatenyésztés, mit javasolnátok?
Üdv, szeretnék Amerikai staffordshire terriereket tenyészteni (illetve csak egyet, a sajátomat) és első kérdésem az lenne hogy meséljetek milyen idős korban lehet fedeztetni, illetve hogyan is zajlik az egész, miket kell elkészítenem majd neki valamint hogyan zajlik ez az egész. midnenre kiváncsi vagyok.
(Még csak 6 hónapos a kutyám, szóval úgy sejtem van időm kitanulni ezeket a dolgokat) de már most elkezdenék néhány dolgot biztosítani neki.
és attól, hogy nagyon sok pénzt fordítasz rá már lesz is igazolt minősége, törzskönyve?
valóban, sok pénzért tudsz venni neki törzskönyvet, de az nem az övé - mert neki már nem tudsz lekérni - tehát HAMIS.
vagy most ezt a pénz ráfordítást az ivartalanításra értetted? mert akkor visszavontam mindent és riszpekt!
az a baj ha te tényleg lelkiismeretesen szerwetnéd csinálni akkor ez a mosatni kutyád már kiesett. kizárólag a törzskönyv bizonyítja h nem lesz beétenyészet és beteg.
minden jó tenyásztő viszi a kutyáit versenyre ezzel bizonyítva h küllemre, munkában milyen jó és azt a vonalat viszi tovább. de csak egy hobbikutya semmiben sem különleges annyira h tovább kelljen szaporatni csak mert szted szép, meg ügyes. nem biztos g egy bíró szerint is elég jó ahhoz h tenyészthető legyen. de ásd bele magad a témába és sztem erre magadtól is rá fogsz jönni, ha tényleg ezt akarod tanulni.
meg nem ugy megy ám h két szted szép kutyát összeraksz, tudni kell h milyen betegség hordozók, miben egészitik ki egymást. az egyik csak küllemre szép, a másik meg sportkutyának jó. nem egy egyszerű dolog a szaporodásbiológia.
Ez a dolog kb. így megy az intézkedések után:
-Kiválasztasz egy kan(fiú) és egy szuka(lány) kutyát,akik
kiegyensúlyozzák(kijavítják,kiegészítik)a másik kutya hibáit.
-Jó minőségű táppal eteted őket.Tanítod őket,neveled őket.Ápolod őket.Elviszed őket versenyekre,hogy minél több szép eredményük legyen.(így többet érnek majd a kölykeik)
-Mikor már minden eddigi lépés megvolt,ivarérettek,felkészültek,és a szuka kutya tüzelni kezd összeengeded őket.
-A szuka kutyát elviszed állatorvoshoz,hogy megtudd vemhes-e.Ha igen mindent előkészítesz a kiskutyák számára(pl.Előkészítesz egy szobát számukra.Fekvőhelyet készítesz,csináltatsz számukra és az anyjuk számára,ezt akár a vemhesség előtt is lehet.Biztosítod nekik a megfelelő hőmérsékletet.)
-Ha megszülettek,gondoskodj arról,hogy három óránként szopjanak az anyjukból.
Ha ezek közül a feltételek közül az egyiket nem tudod biztosítani ne is kezdj bele.Ami a pénzt illeti sokat kell beleadni,főállásban meg 50% lenne az esély arra,hogy megélhetnél belőle,vagy bírnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!