A dobermann tartása hány éves kortól ajánlott?
Eddig 2keverék kanom volt, az egyik elég domináns, de köztünk nem volt semmi falkavezérségi probléma sohasem. Ilyen juhászkutya féleségek voltak.
Jártam kutyaiskolába mindkettővel, az egyikkel kissebb agility versenyeken is részt vettem. Mindegyik felnőttként került hozzánk, szóval a kölykökkel még nincs sok tapasztalatom, de elméletben tudok mindent.
14/L
Mennyire ajánljátok nekem a dobermannt? én késznek érzem magam a feladatra, a temperamentumom is megfelelőnek tartom hozzá. Utánnajártam már a fajtának alaposan, rendes tenyésztőtől fogjuk venni, kiállításon is beszélgettem tenyésztőkkel és ismerkedtem a fajtával, őrző-védő edzéseken is voltam megnézni a dobik teljesítményét.
A dobermann alapvetően feladatorientált kutya, mely olyan három-öt óra után erősen dekoncentrálttá válik, így ennél hosszabb idejű munkavégzésre nem nagyon alkalmas.
Meglehetősen jól be kell szocializálni és nem szabad neki engedni semmiféle olyan lépést, mely az általad irányába támasztott követelmények bármelyikét sértené.
Sok sikert a kutyához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!