Hogyan érhetnénk el, hogy ne fosson időnként a kutya?
Van egy céges nj. kutya egy telepen. Elég nagy termetű, ha normál súlyban lenne, 40 kiló felett lenne a súlya. Félhosszú a szőre, és ez igen sokat takar a valódi kondijából. Amikor simogatom, érzem a csípő csontját, és szerintem ez a normál alatt van. Chappi tápot kap, és nem tom milyen konzervet.A konzerv nem pedigré, de nem is a lególcsóbb.
Napi egy konzerv a megengedett. Ám észre vettük, hogy egyszer fosik egyszer normálisat tojik.
Tudnátok javasolni valamit? Közületek volt már hasonló helyzetben valaki?
Szerintem lehet ezért is nem hízik. :-(
Végül is a közérzete nagyon jó, és szép fényes a szőre is.
Csak hát az hogy nem tudjuk/om felhízlalni, hogy normálisan ne legyenek egy kicsit se kint a csípői.
Annyira nem lenne rossz helyen, mert ugyan nappal kenelben van, de estétől reggelig kint a telepen, és ha nincsen nagy meleg akkor el szoktam vinni sétálni is. Csak az ilyenek hogy gondozás ápolás edények mosogatása azokra nekem kell oda figyelni. Nem azért mert meg vagyok vele bízva, hanem mert sajnálom/nám.
Volt mikor a kenel takarításából is probléma volt, de a főnököm azért ilyenekre érzékeny, és be lettek a srácok fenyítve. :-D
Ha fosik annak oka van. Vagy allergiás valamely tápra, vagy valaki bőrt és zsírosat ad neki, és igen a konzerv is meg tudja hajtani, mint Singer a varrógépet.
Tehát mint javasolták: konzerv és bőr, vagy zsíros ételmaradékok felejtős.
A kutya munkakutya, direkt erre a célra fejlesztett táp lenne az igazi, vagy mentek a piacra és ti főztök neki.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!