Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan érhetnénk el, hogy ne...

Hogyan érhetnénk el, hogy ne fosson időnként a kutya?

Figyelt kérdés

Van egy céges nj. kutya egy telepen. Elég nagy termetű, ha normál súlyban lenne, 40 kiló felett lenne a súlya. Félhosszú a szőre, és ez igen sokat takar a valódi kondijából. Amikor simogatom, érzem a csípő csontját, és szerintem ez a normál alatt van. Chappi tápot kap, és nem tom milyen konzervet.A konzerv nem pedigré, de nem is a lególcsóbb.

Napi egy konzerv a megengedett. Ám észre vettük, hogy egyszer fosik egyszer normálisat tojik.

Tudnátok javasolni valamit? Közületek volt már hasonló helyzetben valaki?

Szerintem lehet ezért is nem hízik. :-(

2011. jún. 22. 16:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha tavaly volt, akkor érdemes lenne megint, és ha van valami, akkor kt hét után ismételni. Aztán normálisan negyed évente. Ha ez nem segít, akkor viszont kéne egy székletvizsgálat, mert ezzel a férges kutyuval mi is most ott tartunk már, hogyha eddig nem kísérletezünk a hasmenése miatt, hanem azonnal székletminta és célzott kezelés, akkor még olcsóbban is jöttünk volna ki, mint így. Nekem ebből az a tanulság, hogy saját kutyánál tuti előbb vizsgálatot kérek, mert az összes doki rutinból adja mindenre az antibiotikumot, meg a gyulladáscsökkentőt, aztán meg csodálkozik, hogy nem segít. Féreghajtót is kapott rutinból, csak éppen ez a féregfajta akkor ürül csak ki, ha három napig folyamatosan kezelik ellene. Tehát olcsóbb a célzott kezelés, mint a tippmix.
2011. jún. 22. 17:18
 12/15 Heartbreaker válasza:
Hát ha nemisakar sokat költeni rá akkor is megéri speciálisan foglalkozni vele. ha ilyen problémái vannak biztos h beteg de ez lehet magán az állaton is látszik a közérzetén pl. sajnálom szegény kutyát de legalább te foglalkozol vele :)
2011. jún. 22. 17:23
 13/15 A kérdező kommentje:

Végül is a közérzete nagyon jó, és szép fényes a szőre is.

Csak hát az hogy nem tudjuk/om felhízlalni, hogy normálisan ne legyenek egy kicsit se kint a csípői.

Annyira nem lenne rossz helyen, mert ugyan nappal kenelben van, de estétől reggelig kint a telepen, és ha nincsen nagy meleg akkor el szoktam vinni sétálni is. Csak az ilyenek hogy gondozás ápolás edények mosogatása azokra nekem kell oda figyelni. Nem azért mert meg vagyok vele bízva, hanem mert sajnálom/nám.

Volt mikor a kenel takarításából is probléma volt, de a főnököm azért ilyenekre érzékeny, és be lettek a srácok fenyítve. :-D

2011. jún. 22. 17:44
 14/15 D.O.81 ***** válasza:

Ha fosik annak oka van. Vagy allergiás valamely tápra, vagy valaki bőrt és zsírosat ad neki, és igen a konzerv is meg tudja hajtani, mint Singer a varrógépet.

Tehát mint javasolták: konzerv és bőr, vagy zsíros ételmaradékok felejtős.

A kutya munkakutya, direkt erre a célra fejlesztett táp lenne az igazi, vagy mentek a piacra és ti főztök neki.

Sok sikert!

2011. jún. 22. 17:46
 15/15 Heartbreaker válasza:
A kutya vérszegény is lehet megfogyhat ha kevés zöldséget eszik. főzzél neki :d
2011. jún. 22. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!