Bernáthegyi vagy Német dog?
A kutyák nem a méretük miatt verekednek egymással, hanem a dominancia harcok miatt. A másik két kutya kijön a többi kutyával? Milyen neműek?
Egyébként egyed függő, melyik mennyit eszik. Mindkét kutya megfelelő családi kutyának. :)
először is: ki az a ramóna?
anya és apa fizetné a kajáltatását meg az oltásait. nekem csak az elején kellene megvennem a kutyust, a kutyaházát, pórázát, nyakörvét stb-t. és a 2 másik kutya nem az enyém, nem én neveltem őket, nem engem fogadnak el falkavezérnek, és így akárhogy próbálom nevelgetni őket, nem figyelnek rám stb.
Szerintem mind a kettő jól kijön a többi kutyával, egyik sem agresszív típus.
Többet esznek mint a kaukázusi, mivel a pásztorkutyák jóval kevesebb táplálékon élnek. Kb. a dupláját.
Szerintem a bernáthegyik könnyebben kezelhető, de a német dog se nagy kihívás.
Én csak a német dorga tudok példát hozni. Ismerősöméknek volt egy német dogjuk de nem nagyon foglalkoztak vele, nem nevelték de nagyon barátságos kutya volt az idegenekkel szemben is. Én is meg az alkalmazottaik is szabadon ki-be járkáltak a kertben de sajnos betegségben meghalt.
Vettek egy másik német dogot és természetesen azzal sem foglalkoztak. Agresszív volt már kisebb korában is de inkább bezárták ha ment hozzájuk valaki mint hogy nevelték volna. Aztán egyik ismerőst mindig beengedte... de egyszer rá akart támadni arra a fickóra is és mikor a gazdája odament akkor őrá is és így végül elaltatták.
Ismerek még egy német dogos valakit, ő rendesen nevelte a kutyáját és foglalkozott vele és minden nap nyugisan sétálgatnak az utcán. Egyik kertben ugató kutyához sem húz oda a kerítésnél...
Ez is azt bizonyítja, hogy nevelés kérdése.
De én két neveletlen kutya mellé ami ráadásul nem hallgat rád nem biztos hogy mernék egy harmadikat rakni mert te akár hogy megnevelnéd a sajátodat attól még a másik kettő verekedhet vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!