Úgy tudom, hogy az ilyen piciket nem lehet samponnal fürdetni. Akkor sima vízben esetleg lehet? Az anyjuk nem fogja eltaszítani őket, ha már nem érzi rajtuk annyira a saját szagát?
Olyan szinten bolhásak lettek, hogy naponta vagy 30 darabot szedegetek ki belőlük. :( Nagyon rossz látni. Vettem egy bolha, kullancs stb irtó ampullát, amit felhígítva a fekhelyükre lehet spriccelni, de semmit nem használ.
Én javasoltam az 1 hetet. Nekem a doki mmondta, és a papírján is ez van. De egyébként én is hamarabb fújtam,igaz,nekem bolhaallergia miatt kellett.
2011. jún. 21. 16:04
12/22 anonim válasza:
Nincs egy hetes hatása a neostomosannak, tehát ha 3 nap mulva kikelnek a peték, amiket nem öl meg, újra kezdődik az egész. A papírján lehet, hogy az van, de amikor egy bolhával fertőzött puli had lefertőzte a kozmetikámat, és a velem bent lévő kutyámat, ez vált be, nagyon is.
2011. jún. 21. 16:14
13/22 anonim válasza:
Tudomásom szerint a kereskedelemben kapható bolhairtó szereket csak 7-8 hetes kortól lehet adni, talán érdemes volna orvost is megkérdezned, melyik szert ajánlott ilyen pici kutyánál alkalmazni.
2011. jún. 21. 17:41
14/22 anonim válasza:
Egyszer kénytelen voltam megfürdetni egy kiskutyát, akinek még a szeme sem nyílt ki. Olyan szinten bolhás volt, hogy hófehér volt az ínye, és alig-alig mozgott, már épp, hogy élt. Jól felhígított Neostomosannal csináltam, plusz az anyát is lefújtam, de, hogy ne érje a cicijét. A kicsi túlélte, és az anya is vissza fogadta. Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de nála azonnali segítség kellett. Ja, és nem az én kutyám volt, még mielőtt elítéltek. A szuka 2 méteres láncon, a kutyaház körül poros föld. Elárasztottak ott mindent a bolhák.
2011. jún. 21. 17:53
15/22 nory0722 válasza:
Igen,a legjobb a cseppentős szer,mivel nyakörvet nem tehetsz rá,azt a kicsik megrágnák,ha befújod,akkor azt lenyalhatják,így a cseppentős a legjobb,azt csak egy fél tenyérnyi/tenyérnyi felületen kell a marján 'szétszórni'. Szerintem ha bolhásak,ne vegyél olcsó sz*rt,mert az lehet,hogy az anyjukon segít,de a kicsiken nem. Netről lehet olcsón frontline cseppet rendelni!
2011. jún. 21. 19:12
16/22 nory0722 válasza:
Ja,és az anyjukat fürdetheted,de semmiképpen ne bolhairtóval. Így igazából most nem is kellene fürdetned,max mielőtt a cseppet ráteszed(sima kutyasamponnal),de nem szükséges.
2011. jún. 21. 19:13
17/22 nory0722 válasza:
De egyébként van egy spray,kérdezd meg a fressnapfban,hogy ők mit javasolnak. Ennek a neve insecticide 2000. Fél liter nekem 2kutyára elég volt 1 évig,fekhelyet,kutyákat egyaránt 2hetente alaposan befújtam, 2300 ft kb. Színtelen,szagtalan,textílián nem hagy nyomot,melegvérűekre nem káros. A csepp mindenképpen kellene,de kérdezd meg ott,hogy e mellett ezzel befújhatod e a fekhelyet. Van kisebb kiszerelésű is,de az nem nagyon éri meg. Nekem az ide került kóbor kutyám csupa bolha volt,így a másik is bolhás lett. Ezzel befújtam őket(azóta már kiltixet használok,de fekhelyre még fújom),és se kullancs,se bolha nincs bennük azóta. Pedig a menhelyen dolgozom,suliba is járunk,mégsem bolhásak.
2011. jún. 21. 19:33
18/22 anonim válasza:
Az Advocate egy nagyon nagyon jó szer. Ugyan ez a kategória a Stonghold. A Frontline már sz*rt sem ér, a bolhák immunisak rá, mert nem változtatnak a hatóanyagon.
2011. jún. 21. 20:21
19/22 anonim válasza:
Csak az a bibi, hogy legkorábban is 8-10 hetes kórtól lehet bármit a kölykökre rakni. És ha az anyára raksz valamit, az ugyanúgy átjárja a szervezetét, vagy is a teje is olyan lesz. És ha az anyakutyára használsz bolhairtót az ugyan úgy rámegy a kölykökre, amit gondolom tudod mi lesz a vége.
Vagy a méregbe halnak bele vagy a bolhacsípésbe.
De miért nem egy állatorvost kérdezel meg ahelyett, hogy itt írsz, mert az átlag azt se tudja, mit lehet egy 2 hetes kutyával csinálni.
2011. jún. 22. 09:56
20/22 nory0722 válasza:
Igen,a legjobb az lenne,ha állatorvost kérdezel meg. De szerintem az insecticide-ot kérdezd meg egy szakértőtől,mert az biológiailag lebomló,melegvérűekre nem káros. Így lehet,hogy ezt használhatnád.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!