Miért nem védi a területét?
ma 09:25
Hiányolod az ösztönt a kutyádból, a fajtából....
A kutyád egy zárt térben él veletek. Megtanulta, csak azt teszi, amit engedtek.
Minden kutya fajtán belül is egyedi. Lehet, a tiedben az öv ösztön kissé mélyen lapul.
Mikor állítjátok le az ugatást? Amikor ajtót nyittok? Vagy már előtte?
Egy jó segéd meg tudja tanítani a kutyádnak azt, amit elvártok tőle. Sajnos ez bizonyos anyagi befektetés lenne.
De utána az elkövetkező években már megteszi, amit elvártok tőle.
Az a gáz, az emberek nagy többsége kinéz egy fajtát, elolvassa az általános leírást róla, jobb esetben lát, ismer egy-kettőt belőlük személyesen, amely kutyák éppen remekül működnek, és már azt gondolják, én is veszek egyet,aztán csodálkoznak, ha nem ugyanolyan az ő kutyájuk.
Ne a fajtát minősítsed le, hanem azt az egyedet, amelyik a tied. Amikor választottad, megnézted a szülők képességeit? Tudtad, a választott kiskutya milyen természetű?
Az iskola egy adott helyszínen, adott szituációk gyakorlása. Ha nem csinálja a kutya otthon azt, amit elvárnak tőle a gazdái, ki szoktak hívni segédet, aki az adott helyzetre való cselekvést megtanítja a kutyának. Ennyi.
tegnap 21:28
Elnézésedet kérem, általánosítottam.
A leírtak alapján ilyennek született a kutya. Nem megfelelő idegrendszerrel. Az alomban töltött idő sem javított rajta, csak rontott.
Amúgy sok kutya, amelyik jelez, nem tuti, hogy védésből ugat.
Talán annyi még eszembe jutott,ha van kutyás ismerősöd, akinek ugatós a kutyája, vele bezárni a lakásba és jöhet az ajtó zörgetés. Ha a kutyád el kezd ugatni a másik hatására, , ajtó kinyit, dicsér.
Nekem ennyi most a tudomány. Szeresd továbbra is őt, és talán egyszer megjön a hangja. Azért fiatalnak számít még a szukád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!