Melyik fajtát? Border Collie vagy Labrador/Golden retriever?
Családi házban élünk, kb.60 nm-es kertünk van.Mivel vannak gyerekeim,7 éves és 4 hónapos,a három fajta közül a legideálisabbat keresem a családnak.Benti kutya is lenne nem csak kinti.Sétálás nem gond,mert a picivel amúgy is sokat vagyunk kinnt.
Border Collie tartóktól kérdezném,hogy póráz nélkül tudom e ezt a fajtát sétáltatni,csak azért mert Írországban élek és ugye itt farmerek ajánlanak kölyköket inkább és ott a szülők terelőkutyák,a gének miatt kérdem,nem akarom hogy minden birka,tehén csordát megkergessen esetleg autó elé szaladjon,mert azt is hajtani valónak nézi.
Vagy ez szoktatás kérdése?Németjuhászom és Rottweilerem volt annak idején,velük jól boldogultam,okos engedelmes kutyák voltak.De ez a három fajta nagyon tetszik,csak nem igazán ismerem őket.Labradorról és a Goldenről nagyon sok jót hallottam,Bordert nem igazán ismerem. Ne haragudjatok,hogy ilyen hosszúra sikeredett,de előre is köszönöm a válaszokat!
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget,el is döntöttük,hogy a három fajtából melyiket is válasszuk.
Mindenkinek kellemes napot és boldog kutyázást!Hamarosan mi is csatlakozunk! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!