Valakinek valami tipp? SOS
Ma 6 hónapos kutyám még mindíg nem szobatiszta! 4 hónaposan hoztam el menhelyről. Minden nap 4 alkalommal viszem őt sétálni mindíg ugyan abban az időpontban, de egyszerűen képtelen kint pisilni vagy kakilni. Tegnap egy egész napos kiránduláson voltunk ott végre kakilt. Nagyon-nagyon meg lett dicsérve, 10 perc múlva haza is értünk, de amint levettem róla a pórázt egyből rohant be a házba újra kakilni és pisilni. Ilyenkor mindíg leszidom és kiviszem a kertbe. Ott teljesen jól elvan. És az az érdekes, hogy kint soha nem csinál semmit csak amikor bemegyünk. Egy kiképző tanácsára adtam neki egy kis tejet ami meghajtotta, kint is voltam vele egész nap, de semmi nem volt. Este bementünk és egyből kakilt. Pelusa nincs, de ettől függetlenül 3 szobába mindíg egy helyre végzi a dolgát. Ezt a helyet mindíg letisztítom, de nem használ semmi.
Mit tegyek?
szia!
Ilyen volt apám ismerősének a shar-pei szukája is! Hiába vitték le, mindig visszaszaladt a házba a csempére üríteni :)).
Annyit tudsz tenni, hogy gyakrabban viszed le, vagy, amikor egész nap otthon vagy, figyeled a viselkedését. Ha megy arra a helyre, rögtön leviszed, ha meg már késő, megbünteted. Meg kell vele értetned, hogy azt nem szabad.
Nem lehet, hogy ő érzi az ürülék szagát? Valami extra erős illatúval takaríts, vagy vegyél kutyaűző spray-t, és azokat a helyeket fújd be!
Sok sikert, és türelmet kívánok neked, nem lesz egyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!