Yorkshire terrier kiskutyának mennyi Quamatel mini tablettát lehet beadni?
Sűrűn hány, habos sárgás-fehéret. Az étvágya jó, talán túlzottan is. Olvastam, hogy lehet kutyának adni, ha ilyen tünetei vannak, csak azt nem tudom mennyit. Van valakinek tapasztalata benne?
Előre köszönöm!
Nem laikusokat kérdeztem, hanem azokat akiknek van tapasztalata.
Az állatorvosra köszike én is rájöttem...nekem egy gyors infora lett volna szükségem.
az a baj h tapasztalatunk az lehet, de a hányás annyi mindennek a tünete. pont mint az embernél.lehet csak egy kis 3 napig tartó vírus, vagy súlyos szalmonella is. ugyanaz a tünet, de eltérő betegség.
én is a miharabbi orvost ajánlanám, mert lehet h a gyógyszertől átmenetileg jobban lesz, de ha mondjuk tényleg baj van a gyomrával akkor csak elfeditek a tüneteket.
ha sokat hányik akkor kezdjük azzal h mit eszik? lehet h túl magas a fehérjetartalma a tápnak és azt nem bírja (ettől szoktak hányni), vagy ha pl nagyon rossz minőségű a tép (pedigree, chappy,darling). a yorki amugy is kényes gyomrú. ha házikosztot kap, az is kikezdhette a gyomrát.
de az én tacskóm hányt már a nagy melegtől is.
vagy ha éhes és sok a savuk. de betegség is lehet. ha hasmenés is társul mellé az a legrosszabb mert hamar kiszáradhatnak.
amugy ilyen gyógyszert kaphat, de csak keveset. a tacsim is szedi a szteroid mellé amit a térdére kap.
de állatrovos mindenképp kéne, mert a gyógyszer hangsúlyozom elfedi a betegséget (ha van), de ha gyakori a hányás akk vmi nem ok az tuti.
Azt írja, hogy felnőtt embernek 6 óránként lehet 1-et. Én negyedet adnék, vagy ha tudsz, meg kisebbet.
De tényleg járj utána, nem szabad a gyógyszeres kezelésre alapozni. A gyomorsavnak oka van, ami megszüntethető a rendes táplálkozással.
Köszike a válaszokat!
Van neki ételallergiája, arra csúcsminőségű tápot kap, amit most nem akar enni :(. Én is negyed tablettára gondoltam...
Van neki étvágya, de csak most arra, amit mi eszünk...de hála nem megy a hasija.
Én is egy negyedre gondoltam, hogy legalább ne legyen rosszul.
De asszem holnap viszem a dokihoz :(.
Ráadásul mostanában meg is ijeszt ezekkel a hányásokkal, mert nem jön ki étel neki(mert azért eszik), de elájul közben(amiből helyrejön azonnal), olyan mintha nem tudná felhányni amit akar.
Szóval nem akarok felelőtlennek tűnni, mert ő a mindenem, de muszáj volt valakivel megbeszélnem, mielőtt megyünk a dokihoz, még most sem tudok nyugodtan aludni.
sztem azt ne!!hidd el sokkal nagyobb bajt csinálhatsz azzal h olyan gyógyszet adsz a kutyának amit az állatorvos nem hagyott jóvá! az h van amit ők is szedhetnek az egy dolog. de nem minden egyezik! van olyan emberi fájdalomcsillapitó amit ők is szedhetnek, de van ami kifejezetten tilos!! ez a 2 gyógyszer nem ugyanaz! ne adj neki. holnap vidd orvoshoz.
de legalább hivj fel egyet h mit adhatsz neki ha a Q nincs
Jó, akkor a gyógyszerek kilőve, meggyőztetek!
Royal canint és Eucanuba-t kap, ami ételallergiás kutyusoknak való és csak állatpatikában kapható. Asszem a kukoricára érzékeny, de nem kisérleteztem, biztos volt a táp.
De én akkor is a hasijára gondolok hogy ég neki, de nem gondolkozok rajta annyit, holnap elviszem a dokihoz...biztos, ami biztos(de mondjuk amit a doki mond az sem biztos, de ez már más téma, nem akarok off-olni).
Köszi mindenkinek így éjszaka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!