Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan nem kell nekem egy...

Komolyan nem kell nekem egy tenyésztőtől semmilyen TK?

Figyelt kérdés

Megkérdeztem több kutyás ismerősömet Ők honnan vették a kutyájukat, mennyiért...

És sokan mondták, hogy ha veszek egy kölyköt, akkor egyáltalán nem fontos semmilyen TK mert "mégis minek neked az?!"

Mondtam, hogy csak kéne, ha már adnak hozzá.

"Ááá, nem ér az semmit, meg ha nem kérsz hozzá azt csak olcsóbban kapsz kutyát!" Mert Ők is így vettek kölyköt.

De, elvileg hogy ha nincs TK akkor a kutyám keveréknek számít, meg nem lehet vinni se kiállításra meg ilyesmi.

"És minek is akarod te kiállításra vinni?"

Nem akarom, csak...

"Csak, csak mi?! Látod, semmi értelme a TK-nak, annyit ér, hogy berakhatod a szekrénybe."

Hát ezek után tényleg elgondolkoztam, hogy nem kell, mert semmi haszna.

Akkor komolyan nem kell?

2011. jún. 16. 22:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
utolsónak: a kutya személyi igazolványa a chip, nem a törzsknyv! Mint fentebb is írtam, az én kutyámat mivel nem írattam át a nevemre, a törzskönyv alapján a tenyésztőé, nem az enyém. A tulajdonjogot még az adásvételi szerződés igazolhatja, amit még többen elfelejtenek kérni, mint törzskönyvet. Mert jogilag azzal igazolod, hogy megvetted a kutyát és a tiéd.
2011. jún. 16. 23:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, a chip csak egy egyedi azonosító jel, semmi több. A személyi igazolvány, vagy még pontosabban "születési anyakönyvi kivonat" az a szlengben törzskönyv néven emlegetett "származási lap". Én sem akartam kiállításra járni a kutyámmal, mégis rászoktam. De annak is sok értelme van, ha a fiókban tartod, hiszen te legalább mindent megtettél annak érdekében, hogy ne járulj hozzá a kedvenc fajtád tönkretételéhez.
2011. jún. 16. 23:23
 13/18 anonim ***** válasza:
na jó, de a törzskönyv meg a kutya két külön dolog, teszem azt valaki mutogathat egy papírt a fiókból meg egy másik kutyát, nem azt, akié a törzskönyv. a kutya beazonosíthatóságát a chip garantálja, hogy ő az, aki, és nem csak egy másik "ugyanolyan" fekete kutya...
2011. jún. 16. 23:43
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha olyan tenyesztotol veszed akiben megbizol maximalisan nem kell a torzskonyv Termeszetesen tk segitsegevel nyomon tudod kovetni a kutyad oseit ami abbol a szempontbol erdekes hogy utana tudsz nezni volt e barmilyen genetikai terheles az osoknel. Ha szaporitani vagy fedzokannak akarod ott is fontos szerepe van.:)
2011. jún. 17. 06:54
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
ha nem akarod tenyészteni, kiállításokra hurcibálni, valóban tökéletesen felesleges a törzskönyv.
2011. jún. 17. 11:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Tisztességes tenyésztő akkor se adja oda törzskönyv nélkül.

Sajnos a egyes "tenyésztők" elhitették,hogy hobbikutyának nem kell törzskönyv. Persze ők kiváltják és eladják jó pénzért szaporítóknak.

Tehát aki otthagyja a törzskönyvet ezt a csalást támogatja.

2011. jún. 17. 11:18
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én az első kutyámat egy piacon vettem, kb. 20 évvel ezelőtt. A gazdája megunta, tk.-val együtt odaadta 6 ezer forintért. Nekem sem kellett volna, de ha már ott volt eltettem. Aztán ez a kutya cseperedett, egyre szebb, és jobb lett. Gondoltam elviszem kiállitásra. Ma már ennek a fajtának vagyok az elkötelezettje, vannak már saját tenyésztésű champion, és munkavizsgás kutyáim. Pedig anno 20 éve, csak egy kiskutyát akartam:))) A jövő sosem tudhatod mit hoz, ugyhogy én azt tanácsolom, hozd csak el azt a papirt nyugodtan:))))
2011. jún. 17. 13:56
 18/18 panettone ***** válasza:
100%

:-) kell/nem kell...nem mindegy hogy ki mit mond?

Ha már veszel egy fajtatiszta kutyát akkor pont azt az 5500,- fotintot sajnálnád az árából ami a tkv?

Amúgy pedig a tkv nem csak ennyi a sok igénytelen szaporító és az őket támogató gazdik vagyis az ismerőseid akik így vettek kiskutyát ócsón, pont a lényeget feljtik el ha valaki TENYÉSZTŐ és csak tkv-vel ad el kiskutyát az valószínűleg szűret, kiállít esetleg a fajtának megfelelően dolgzik/terl/terápiázik/vadászik a kutyáival és azért drágábbak a kölykök mert ezt a munkát ő belléjük fekteti valamint garantálja hogy a szülők nem csak tkvesek de nem is okonok így vélhetőe a kutyád mire felnő egy egészséges jó idegrendszerű kedvenc lesz. Nekem van egy piacon összesezedett spanim aki 13 éves és kicsit sem hasonlít jellemben egy spánielre külsőre fajtatiszta de félős, epilepsziás, kicsit skizofrén, ....és van egy 5 éves tkves kanom akik ....nevelni sem kell, láb mellett közlekedi, nem fél semmitől egészséges...

Zongorázni lehet a különbséget. de vegye mindenki onnan a kutyáját ahonnan akarja spóroljon a tkv-ön a chipen az oltásokon...de akor se tegye utcára ha olyan lesz ami a fajtájának még csak az árnyéka se...

2011. jún. 17. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!