Örökbe fogadnátok egy testi fogyatékos kiskutyát?
ez nem hirdetés! én készülök erre, csak félek de nagyon van már kutyusom de ő teljesen egészséges. Lehet, hogy egy egészséges kölyköt hozok ki a menhelyről :)
A fogyatékos kutyus mindkét hátsó lába.
Mire kellene számítanom?
"miben más" mint egy egészséges kutyus?
Örökbe fogadnátok egy testi fogyatékos kiskutyát?
Csak azért nem fogadnék örökbe, mert tudom, hogy nem lenne elég időm pluszban foglalkozni vele, valamint sokat utazom és egy "rokkant" kutya kevésbé mobilis, körülményesebb a szállítása stb.
Ettől függetlenül teljesen hidegen hagyna, hogy fogyatékos.
nos nem olvastam el minden hszt de:
14L: a fogyatékos gyerekekkel hozzáértő emberek foglalkoznak :)
vissza térve a kutyára: ha van bármi nemű tapasztalatod, elég időd, és anyagi háttered akkor fogadd ha 1ik is hiányzik akkor nem
ha segíteni akarsz 1 sérült állaton: biztos akad ott 3 lábú kutya is [mondjuk az 1ik hátsó lábát amputálták mert el csapta 1 kocsi és sérült az ideg v hasonló] tökéletes örökbefogadási alany az elvesztett láb nem korlátozza jelentősen a mozgásban igaz nem fog agility versenyeken sorra nyerni de futkározni még bőven tud :)
Elaltatni?? Hülyeség,attól még hogy kutyus,nem egy tárgy. Egy tárgyat eldobsz ha megésrült,karcos vagy stb.. De kérlek,ez egy Állat. Attól függetlenül hogy nem egészséges,lehet boldog és kiegyensúlyozott.
Egy ismerősömnek a kutyájának is volt egy műtéte. Le amputálták a kutyus egyik lábát. Ettől még ugyanúgy szereti és gondozza a gazdija. SŐT! a kutyus futkározik,játszik,annak ellenére hogy mi történt vele.
Örülök,hogy vannak még olyan emberek,akik legalább fontolóra veszik azt,hogy jobbá tegyék egy szerencsétlen állt életét.
Én nem tudnám örökbefogadni, mert egyszerűen nem lenne hozzá se elegendő türelmem, se időm, se kapacitásom. Itt a kérdés az, hogy vajon tényleg tud-e így teljes értékű életet élni egy kutya? Én nem vagyok benne biztos, hogy boldog lehet úgy, hogy nem tud rohangálni a mezőn, nem tud magától üríteni(azok a kutyák, akiknek le van bénulva a hátsó része gyakran nem tudják szabályozni az ürítésüket), nem tud lefeküdni, amikor elfárad. Egy ilyen kutyát hatalmas felelősség magadhoz venni, a nap 24 órájában figyelni kell rá, hogy elvégezze a dolgát, ha elfárad akkor kivenni a kocsiból, ha újra menne akkor betenni. Ha ez a figyelem nincs neki biztosítva, akkor kínzás őt életben hagyni, mert csak szenvedni fog.
Nap mint nap teljesen egészséges kutyák százait altatják el, én úgy gondolom először rajtuk kellene segíteni, utána a beteg kutyákon.
Érdekes válaszokat olvastam....
Én mindenképpen örökbe fogadnám már csak azért is,mert tudom mivel jár egy fogyatékos állat gondozása.Az én kutyám is le van bénulva a két hátsó lábára....ott kezdeném,hogy nem kell 24 órában körülötte ugrálni én is dolgozok,szorakozni járok,kirándulunk együtt és még hosszú utazásokra is viszem magammal.Egy szóval ugyan olyan életet élek vele mint egy egészséges kutyával.
Abban igaza volt az egyik válaszolónak,hogy amelyik kutyának le vannak bénulva a hátsó lábai annak széklet és vizelet ürítési gondjai is vannak.Egyik változat amikor nem tudja tartani a vizeletét ami azt jelenti,hogy folyamatosan ürül,őket pelenkázni szokták,a másikat meg ki kell nyomni(ilyen az én kutyám is)napi 3-5 alkalommal,ez kb 5 percet vesz igénybe ,ha bele jössz.
Az is igaz,hogy nem lehet egész nap a kocsiban,mert nem tud lefeküdni benne.Mi csak a sétákhoz használjuk a kocsit,a lakásban fókázva közlekedik,de így is be tudja járni az egész lakást.
Ha komolyan gondolod akkor ahonnan örökbe szeretnéd fogadni ott adnak hozzá "használati utasítást" ,de én is szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!