Melyik fajta házőrzőt javasoljátok?
Kritériumok
Méret: közép-nagy, nagy
Mozgásigény: 5-ös skálán 3 és kevesebb
Temperamentum: "alapmódban" nyugisabb, nem az a kifejezetten ugri-bugri mint a boxer
Tartása: télen a kertben is bírja a hideget
Házőrző: itt inkább a területvédelmen mintsem a személyvédelmen van a hangsúly
Munkakedv: inkább egy kevésbé munkamániásat preferálnék
Kutyatapasztalat: volt 10 évig egy szuka nj-nk
Kuvasz!
A felsoroltaknak megfelel,nála jobb kutyát területőrzésre aligha találsz.Megvesztegethetetlen,bátor,gyönyörű magyar fajta.
"inkább kevésbé munkamániásat preferálnék"
Tehát szülessen meg úgy, hogy fegyelmezett, sőt úgy, hogy ugorja át a kölyökkorát (minden kölyök ugribugri) mert neked nincs kedved vele különösebben foglalkozni. Gondold át mégegyszer h kell-e kutya.
írtam hogy volt már németjucink, ami szerintem nyugodtan tekinthető munkamániásnak
én nem azt írtam hogy nem fogunk vele foglalkozni, csak most egy "nyugisabbat" keresek, ami elvan otthon egyedül is 7-8 óráig
első válaszoló: megvesztegethetetlen???
egyébként német juhász
Ez alapján én is a kuvaszt javasolom. A németjuhásszal összehasonlítva:
Méret: nagy (nagyobb mint a NJ)
Mozgásigény: 5-ös skálán kb. 2 (NJ inkább 5)
Temperamentum: alapmódban nyugis, nem ugri-bugri (NJ-nél sokkal nyugisabb)
Tartása: -20-25 fokot is simán bírja (NJ azért ilyenkor már csak a házban reszket)
Házőrzés: pásztorkutya, emiatt kifejezetten területőrző (NJ inkább igényli az emberi parancsokat, inkább személyvédő)
Munkakedv: egyáltalán nem hiperaktív, mint a németjuhász, nyugis kutya.
liba, pulyka... ebben lehet valami, még elgondolkodom een is :)
KAU, KÁJ, Sarp... nem tudom hogy be merjek-e vállani ennyire "kemény" kutyákat
a bullmassztiffra gondoltam, csak azt nem tudom hogy mennyire jó területőrző, kicsit olyan bambának tűnik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!