Mikor fertőz a kullancs?
Ezt nem értem.
Akkor fertőz a kullancs, ha belemászik a kutyába, és megszúrja, vagy akkor ha vért is szív, vagy akkor, ha a megszívott kullancs visszaöklendezi a kiszívott vért amikor megnyomják a potrohját kiszedéskor?
Ha a kullancs hordozza a babesia parazitát, vagy a lyme-vírust, akkor már az állat bőrébe történő befúródáskor is megfertőzheti. Természetesen itt még kisebb az esélye, de ha megszívta magát, és elkezdi a nyálát befecskendezni, akkor szinte biztos, hogy megfertőzi. (HA fertőzött volt a kullancs - tehát nem kell azonnal frászt kapni kullancs esetén!)
Kiszedéskor pedig nagyon kell ügyelni rá, hogy ne nyomd meg a potrohát. Engem az sem zavar, ha kiszedéskor egy kicsit a kutyám bőrébe csípek (ő sem szokott hisztizni, hogy nagyon fájna) de a potrohát mindenképp el kell kerülni. Minél közelebb a bőrhöz fogd meg!
Köszönöm a válaszokat!
Már csak azt nem értem, hogy ha ilyen csepp van rajta az ugye úgy működik, hogy ha megszúrja megcsípi, akkor döglik meg a kullancs. De akkor ha megszúrja akkor mégis csak érintkezik a bőrrel, és akkor mégis csak fertőz. ( ha fertőzött )
Vagy nem jól gondolom?
Ha lenne 100%-os védelem, akkor nem lenne probléma a Lyme kór, és babézia.
De ha nem lennének kullancsriasztó készítmények, akkor én naponta szedném ki a kutyámból a kullancsokat. (imádják a vérét)
A kutyámon Scalibor nyakörv is van, és spot-on készítmény is. Ebben az évben még szerencsére nem ment bele kullancs, de találtam már 1-2 olyat, ami a bőrén mászkált, vagy döglött volt, tehát nem haszontalanok ezek a cuccok.
Biztos van olyan kullancs, amelyik strapabíróbb, és jobban ellenáll, olyanoknál sajnos előfordulhat, hogy befúródik az állat bőrébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!