Javasolnatok egy eledelt amitol egy nemet dog ''kitelik''?
Szerintem egyáltalán nem sovány, de ha ennyire hízlalni szeretnéd, akkor adj neki a Chappy helyett húst(mert ebből ugyanazon az áron veszel színtiszta fehérjét és nem színezőanyagokat) vagy próbálj ki egy középkategóriás tápot mint például Josera, Dog Chow.
Ha nincs ezekre pénzed akkor még talán a Darling is jobb mint a Chappy vagy a Friskies.
Ahogy az előttem válaszolók is mondták, a Chappyt, Friskiest és társait kerüld el nagy ívben. Ha ezekkel etetsz, nem az lesz a legnagyobb baj, hogy sovány a kutya, de az ízületei is teljesen tönkremennek. Ha meg megengedhetitek magatoknak, akkor pláne. Acana, Orijen, ezek nagyon jó tápok, kiválasztasz egy óriástestű kutyáknak való, nagy kiszerelésű tápot és megrendeled, általában 15 ezer felett ingyen házhoz is szállítják. Táp mellé ne adj húst, mert akkor felborítod a tápanyagok arányát, de rizzsel, zöldséggel nyugodtan főzhetsz neki húst. Viszont a táp elengedhetetlen, mert a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza.
Kép alapján egyáltalán nem sovány a kutyád, egy dogtól ne várd, hogy úgy nézzen ki, mint egy hordó. Inkább sovány legyen mint túlsúlyos, mert így legalább az ízületei nem mennek tönkre.
Mennyi idős a kutyád?
ha levessel telíted meg a gyomrát, csak dongás lesz a bordája, de tápértékben nem sokat kap. A kenyér sem igazán étel a számára. Annyit tehetsz jó táp és hús mellé esetenként egy szelet zsíros kenyeret külön adhatsz. Télen pedig, ha kint él a kutya energia dúsabb ételre van szüksége.
Szerintem nem sovány, csak szinhibásés nem vagyok bennebiztos,hogy tiszta dog.
És ne tartsd láncon. A dog egy emberközeli, családi kutya, nem szabad láncon tartani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!