Egészséges lenne egy kutya, ha kölyökkorától kezdve CSAK nyers húst kapna? Elvégre farkas leszármazott.
Nekem van ismerősöm,aki így eteti a kutyákat. A vágóhíd mellett lakik, onnan hozza a húst,nyesedéket nagyon olcsón. A zöldséget,gyümölcsöt feleszi a kutya a kertből. A kutyák teljesen egészségesek,az egyik egy kistestű keverék,valami yorkiszerű,ő 6 éves,a másik egy fajtatiszta berni pásztor, ő pedig 13.
Szerintem nem rossz etetési mód,de csak így,ha a kutya szabadon jön-megy a kertben,és az egyéb szükségleteit megszerzi önmagának.
Panelkutyáknál ez nagyon bonyolult lenne.
SZerintem.
A nyers hús egyáltalán nem lenne jó nekik! Sok betegséget hordozhat (konkrétan még nem jut eszembe a neve de mesélték hogy volt kutya amelyik olyan betegséget kapott a disznóhústól hogy csontjáig marta saját húsát) még a csontra is azt szokták mondani hogy le kell forrázni mielőtt odaadod neki.. Persze emellé nem tudom mennyire kell táp, de szerintem nem árt a vitaminpótlás miatt. A túl sok fehérje és a vitamin hiánya nem túl jó párosítás.
A farkas leszármazottal igazad van, bár szerintem nem véletlen ilyen-olyan tenyészkutya (még ha nem is fajtiszta). Például egy állatkereskedésben kapható egér is elpusztulna a szabadban, mert nincsenek már meg az ösztönei.
tudom hogy azt írja hogy Mo.-on ritka, de azért sosem lehet tudni. Előző voltam.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:22
A többi hússal tulajdonképpen nincs bajom, csak a sertéssel.
Ha átsütöd, rengeteg tápanyagot veszít. A legjobb nyersen. Ha fosol a fertőzéstől, akkor forrázd le.
A disznót és a vadhúst érdemes picit főzni, mert az aujeszky betegség kórokozója lehet benne (kicsi amúgy a valószínűsége).
Amit még kerülni érdemes, a szárnyasok csöves csontjai, bélátfúródást okozhat, főleg a kis termetű ebeknél.
Ez, hogy a nyers hústól megvadul, hatalmas ostobaság.
sertéssel óvatosan de a csontokat nyersen mind adhatod.
A csöves csontok csak főzve lesznek szilánkosak,mert a meleg hatására megváltozik a kálcium szerkezete. nyersen adhatod nyugodtan, úgy puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!