Mennyibe kerül egy kis kutya beoltása? Csak a létfontosságú!
Attól függ, hogy hány oltást kapott, és hányszor volt féreghajtózva. Ez is nagyon fontos, mert a kiskutyák jelentős része férges, és ha nincs kezelve, akkor elpusztul.
A féreghajtó pár száz forint, az oltások 3-4-5 ezer forint körül vannak.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de ha csak az oltások árát vagytok rászánni a kutyára, akkor szerintem inkább ne vegyétek magatokhoz. Egy kutya ennél sokkal több pénzbe kerül.
Ezek a kötelezőek:
2 hetes kor: féreghajtó
4 hetes kor: féreghajtó
6 hetes kor: parvovirus elleni oltás + féreghajtó
8 hetes kor: kombinált oltás + féreghajtó
10 hetes kor: kombinált ismétlő oltás
12 hetes kor: veszettség elleni oltás + féreghajtó ( kötelező)
A kölyökkori oltásokat követően 3 havonta féreghajtó
8 hónapos kor: veszettség ismétlő oltás + féreghajtó ( kötelező )
10 hónapos kor : kombinált ismétlő oltás
1 éves kor felett: évente veszettség ( kötelező ) + kombinált oltás + féreghajtás
4 oltás+ a 2 db veszettség elleni. valamint kb 10 féreghajtás.
az oltások olyan 3-5 ezer között vannak,attólfügg hol laksz. A féreghajtások párszáz forint
"ha csak az oltások árát vagytok rászánni a kutyára, akkor szerintem inkább ne vegyétek magatokhoz. Egy kutya ennél sokkal több pénzbe kerül."
Szóról szóra ez fogalmazódott meg bennem is...
Ha már az oltásokra is sajnálja a pénzt, vagy ha nem is sajnálja nem tudja neki megadni, akkor később hogy ad meg neki mindent hogy ne kelljen nélkülöznie? :(
én is most készülök kutyát venni szal még én se tudom biztosra de: sztem a féreghajtót tablettába kapja meg
"csak a létfontosságú"? :fajtára jellemző betegségek szűrése, oltás, féreghajtó, jó minőségű kölyök kutya táp, rágható tárgyak [amik nem kopnak el 3 harapás után] későbbiekben: jó minőségű kutya táp [ez sok olyan dolgot tartalmaz amit te 10 ezerért veszel a teleshopba v 9999 ért a patikába csak kutyáknak :)] mellé persze néha hús kis növény stb nem tesz rosszat, rendszeres állatorvosi szűrés, kutya kiképzés minimum engedelmességi vizsga megléte ha házőrzésre is szolgál a kutya akkor 1 őrző védő tanfolyam [ezek azért jók mert: [engedelmességi] ha össze bunyóznak 1 másik kutyával akkor a tiédnek az jó pont h papír szerint is engedelmes [őrző védő]: nem árt ha a kutya miután megfogta a betörőt parancsra el is ereszti valamint ha torok helyett karra v lábra megy]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!