Mit tegyek ha a kutyám nem jön vissza, ha meglát egy másik kutyát?
Alapkiképzés része, hogy a kutyád behívható legyen.
Lehet "gyere"-re, füttyre, sípra. Nagyon sokat kell gyakorolni, azért legjobb kutyaiskolában, mert ott más kutyák között tanulja meg.
A hosszú póráz (szárítókötél) jó ötlet, jutalomfalat.
Gyakorold sokat más kutyák között.
Szia!
Nekem egy 6 hónapos Shih-Tzu-m van. Nekem is ez volt a gondom h nem jött vissza ha hívtam.
Nekem a jutalmazás vált be! Mindig vittem magammal egy kis jutalomfalatot, amit megkapott ha visszajött. Ettől nem hízik el a kutyus, de megjegyzi h ha visszamegy hozzád, akkor kap valami finomat is. Én elneveztem a jutalomfalatkákat FINCSI-nek, mintha egy vezényszó lenne. Amint kiejtem a számon a kutya már ott is terem és követeli :D Hogy mégjobb és még gyorsabb legyen az eredmény, szerintem guggolj is le amikor behívod, mert akkor egy szintre kerülsz vele és nem érzi magát alsóbbrendűnek. Nagyon fontos az is h dícsérd meg ha visszajött hozzád.
Az elején még annyit tehetsz h megszokja h kap tőled valami finomságot az ha meglátsz egy másik kutyát fogdd meg, ültesd le magad mellé, ne engedd h a másik kutya felé nézzen csak rád figyeljen és adj neki jutalomfalatkákat.
Nekem ez vált be!
Remélem tudtam segíteni neked!!!
Üdv: Nadett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!