Vajon ez normális a kiskutyámnál?
Sziasztok!
9 hetes Goldi kan kutyám, ha lehet így fogalmazni picit agresszívvá vállt. Nagyon élesek a fogai, és ész nélkül harapdál. A bejárónknál, a nagy placcon van egy lefelé (az aknába) vezető lyuk, ami olyan jó 4-5cm átmérőjű. Oda lefekszik elé, és bele bele harapdál.. a betonba...
Talán ettől olyan hegyesek a fogai? :S
DE tényleg, amikor játszom vele, szinte ordítok, mert annyira fáj :S Ez normális a kölyök kutyáknál? Van egy csomó játéka, de azokkal nem igazán játszik, csak a plüssöket szedte szét, de a sípolósokkal nem igazán szeret játszani, na meg a vizes tálkáját rágja :) Tele vagyok a fog nyomaival, meg hegekkel. A ruháimat is szétszedi.
Most is, a járda közötti diletációt is harapdálja.. :S
Mit lehet ilyenkor tenni, és normális ez a viselkedés?
attól élesek a fogai, hogy tejfogak
és azért harapdál mindent, mert az anyja nem tanította meg a viselkedésre, mivel túl korán elhoztátok
A 8 hetes az nem olyan korai, de ha még 1-2 hetet az anyja mellett lett volna, akkor talán nem lenne ilyen kis harapós:)
Egyébként normális, le fog róla szokni idővel (pár hét) Ha megharap, akkor kiabálj rá, és hagyd ott egy időre. Felesleges rácsapni a fenekére, vagy bármi, mert ő ezt játéknak veszi, és annál jobban bevadul.
Köszi a válaszokat!
Most még annyira nagyon nem szóltam rá, hanem játszottam vele.. :) Sétáltatni még nem lehet :)
Annyi a bajom még, hogy meg eszi a macska ürülékét..
Azt olvastam, hogy meg is vakulhat tőle.
Ugye ez nem igaz? :S Minden egyes alkalommal rászóltam, hogy "nem szabad" !! "fújj", abba hagyta, majd picivel később megint.
Picit bűntudatom van, hogy hagytam, hogy harapdáljon.....
vagy nem hagytam, hanem játszottunk, de ha fáj, annyit mondtam, h "NEE" :) .. Egyébként, valahol én is élveztem a játékot, kivéve egy két harapás.... :)
Szia!
Soha nem szabad egy percig se engedni, hogy a kutya megharapjon! Játékból se! A gazdi keze nem játék, azt nem szabad harapni. Ha hagyod, később bajok lehetnek belőle.
Azt tudom én is javasolni neked, hogy mikor megharap, fájdalmasan "nyüszíts" (kiálts) fel, és hagyd ott, egyáltalán ne törődj vele egy jó negyedóráig. Talán így rájön, hopgy pórul jár, ha megharap. Sok sikert, majd írd meg, bevált-e!
Igen tudom, ezért is írtam, hogy bűntudatom van...
Nagyon okos kutyus, de azt én is észleltem, hogy nem igazán tekint "főnöknek" :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!