Mit csináljak vele a nagy hőségben?
Nagyon meleg van(gondolom mindenki észrevette=D).A kutyusomnak nagyon melege van,és nem tudom hogy hogyan hűtsem le.A házba nem jöhet be(meg bent sincsenek mínusz fokok).Megfürdessem csak simán vízbe?Az a baj hogy hosszú szőrű,és még nem is nagyon vedlett,sőt mégcsak mostanában kezdett el.Tanácsok?Köszönöm az értelmes válaszokat. = )
12/L
Mi vettünk kagyló formájú homokozót,és abba tettünk vizet. Nem drága, 2500 Ft volt.
A nagyobbik nagyon szereti,a kicsivel most szoktatom. Úgy csinálom,hogy beleteszem,jutifalat, aztán ha magától megy be,csak akkor jár, aztán csak akkor,ha kicsit bent s marad.
Szerintem vagy vegyetek egy ilyet,vagy tényleg locsold le. Érdemes még neki valahol az árnyékban a földet is fellocsolni.Igaz,kicsit saras lesz a kutty, de lehűti magát vele.
Köszönöm a válaszokat:)
A földet szoktam neki locsolni most is tiszta sár dehát..ezvan:D
Ha szeret fürdeni, vegyél neki egy babakádat ("medencét"), abban kedvére fürödhet egész nap (max. 5000Ft-ből kijön, de megteszi egy nagy tejes láda is).
Ha nem szeret fürdeni, a tappancsait, fejét, tarkóját és a hasát töröld át jó vizes ruhával. Az egész kutyát nem érdemes lelocsolni, (pláne, ha nem szereti a vizet), mert csak befülled tőle (írtad, hogy hosszú szőrű). Kb 10 percig jó, aztán az a nagy vizes bunda szépen átmelegszik. Ha magától megy bele, az már az ő dolga :).
Rakhatsz ki neki vizes lepedőt is a földre.
És legyen árnyéka, ha más nem, feszíts ki egy lepedőt két fa közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!