Van veszettség ellen oltáson kivül más is?
A megoldást már leírták.
Megneveled a kutyádat és beoltatod az orvossal évente egyszer, ami kötelező.
Ha neked ez nem megoldás, altattasd be a dokival és akkor szúrhatja.
Hozzátok akkor vendég sem járhat?
Nem értem, mit nem értesz. Ha a kutya minden idegent megtámad, akkor neveletlen, szocializálatlan és agresszív, ami a ti hibátok.
A jő házőrző nem egy vérengző vadállat, hanem egy jól irányítható, szófogadó kutya, aki akkor cselekszik, ha tényleg kell, vagy ha a gazda utasítja.
Azért, mert a kerítés mellett őrjöng kifelé az utcára, az sem jelenti azt, hogy jó házőrző. Lehet, hogy a felgyülemlett stressztől, feszültségtől, mozgáshiánytól őrjöng annyit, mer valahogy muszáj leadnia a benne lévő fölösleges energiát.
Ezen nem ártana elgondolkodnod!
A kérdésedre válaszolva. Pórázra teszed a kutyát, szájkosarat adsz rá, és megfogod, amíg a doki beadja a szurit.
Ha nincs szájkosár, megteszi egy géz is. A gézből csinálsz egy hurkot, rárakod a kutya pofájára, meghúzod olyan szorosra, hogy ne tudja kinyitni a száját, majd a füle mögött elvezetve megkötöd a tarkóján.
Ha fickándozik, a nyakánál jó erősen megfogod a bőrt (de nagy területen fogd meg, ne összecsípd, nem kell neki fájdalmat okozni!), a hátsó felét pedig beszorítod a két lábad közé. Pár másodpercre még a leghülyébb kutyát is meg lehet így tartani. Még nekem is megy, pedig 50 kiló sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!