Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van veszettség ellen oltáson...

Van veszettség ellen oltáson kivül más is?

Figyelt kérdés
A kutyám ha idegent lát, akkor teszi a dolgát, házörző. De beoltani meg be kellene, amikor kicsi volt akkor a keritésen belülről megfogtuk, az orvos pedig kivülről beoltotta, de most ez nem lehetséges. Milyen megoldás van még?
2011. jún. 5. 09:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A megoldást már leírták.

Megneveled a kutyádat és beoltatod az orvossal évente egyszer, ami kötelező.

Ha neked ez nem megoldás, altattasd be a dokival és akkor szúrhatja.

2011. jún. 5. 14:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Hozzátok akkor vendég sem járhat?

Nem értem, mit nem értesz. Ha a kutya minden idegent megtámad, akkor neveletlen, szocializálatlan és agresszív, ami a ti hibátok.

A jő házőrző nem egy vérengző vadállat, hanem egy jól irányítható, szófogadó kutya, aki akkor cselekszik, ha tényleg kell, vagy ha a gazda utasítja.

Azért, mert a kerítés mellett őrjöng kifelé az utcára, az sem jelenti azt, hogy jó házőrző. Lehet, hogy a felgyülemlett stressztől, feszültségtől, mozgáshiánytól őrjöng annyit, mer valahogy muszáj leadnia a benne lévő fölösleges energiát.

Ezen nem ártana elgondolkodnod!

A kérdésedre válaszolva. Pórázra teszed a kutyát, szájkosarat adsz rá, és megfogod, amíg a doki beadja a szurit.

Ha nincs szájkosár, megteszi egy géz is. A gézből csinálsz egy hurkot, rárakod a kutya pofájára, meghúzod olyan szorosra, hogy ne tudja kinyitni a száját, majd a füle mögött elvezetve megkötöd a tarkóján.

Ha fickándozik, a nyakánál jó erősen megfogod a bőrt (de nagy területen fogd meg, ne összecsípd, nem kell neki fájdalmat okozni!), a hátsó felét pedig beszorítod a két lábad közé. Pár másodpercre még a leghülyébb kutyát is meg lehet így tartani. Még nekem is megy, pedig 50 kiló sem vagyok.

2011. jún. 5. 15:35
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
az, hogy egy kutya vad, nem azt jelenti, hogy jó házörző... főleg, ha ott van vele a gazdája, akkor az van, amit a gazdi mondd... az én kutyáimtól sem jönne be hozzánk senki, ha nem vagyunk kinn az udvaron, de ha ott vagyunk, akkor kezes bárányok, én döntöm el, hogy ki jön be és ki nem, nem a kutyák!!!!!
2011. jún. 6. 15:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Vad vagy nem, a leg szeretnivalóbb kutya a világon. Bár a barnább bőrü egyedek nem szeretik, legalábbis amikor árulják a sok bóvlit, minket kihagynak :)
2011. jún. 6. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!