Miért eszik úgy, mintha éhen akarna halni?
Egy négyéves vizsláról van szó. Mindig csak annyit kap, ami megfelelő mennyiség, és minden egyes etetésnél úgy zabál, mintha napok óta nem kapott volna enni. Ez miért van, és lehet-e valamit tenni?
(mindig ott kell állni etetésnél, hogy ne falja fel a másik kutya ételét.)
Egyszer megkaparintotta a zsákot, én annyit evett, hogy a végén hányt.
Utolsónak...ezt nem hinném. Ez habitus kérdése. Nekem 3 kutyám van. Mindig úgy kapnak enni, h kiteszem a táljukban, addig ők nyugodtan fekszenek. Eltelik 1-2 perc és utána mondom nekik h mehetsz. 2 habzsol, 1 meg szép komótosan megrágja. Egymás kajáját sosem bántották és sosem ették el. Próbáltam h ne együtt egyenek, az sem segített. Mind a 3mal jó a kapcsolatom, tisztelnek. Egyszerűen vannak habzsolós kutyák. Ez inkább ösztön. Annak idején az elejtett vadat be kellett habzsolniuk amilyen gyorsan csak lehetett. Vannak elméletileg olyan tálak amik megakadályozzák a habzsolást
én még nem próbáltam...nem tudom h hatásos-e.
Ami tuti beválik olyan kaját, tápot adni neki amit kénytelen rágni és nem tud nyelni...vannak nagyon nagy szemű tápok, érdemes olyat keresni. Az 1*1es kis gömböket nyelik mint kacsa a nokedlit. Esélytelen :oP
Nem hiszem, hogy ez a falkavezérséggel lenne kapcsolatban, az idősebb kutyám lassan, komótosan eszik, a kicsi(5 hónapos) meg úgy habzsol, mint akit éheztetnek, pedig rendeben van a falkasorrend.
Ha több kutyád van és egy helyen eteted őket, akkor attól is gyorsabban esznek. Én soha nem engedem meg nekik, hogy a másik táljához nyúljanak, de ha mindketten befejezték, akkor még végignyalják egyszer a másik tálat is.
Ahogy ti is írtátok, a két kutya közül az egyik a lassú, komótos étkezés híve, míg a másik olyan, mint a porszívó. Ha meglátja, hogy enni kapnak, akkor ugrál, rohangál, tisztára aktív lesz, és gyorsan tünteti el a neki szánt falatokat. Nagy szemű, száraz tápot kapnak.
Még egy, a tálon ugrál, és teljesen összetöri. Ilyen tál, a pereme már nincs meg. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!