A Velencei-tóba belehet vinni a kutyát ha sokan vannak?
Dehogy lehet!!! Magyarországon minden tóba, folyóba stb, elvileg TILOS! Kivéve a direkt kijelölt úsztatók, ami, ha jól tudom 1 db van az egész országban.
Arról nem is beszélve, hogy az ott fürdőzők szólni fognak.
Ha meg strand, akkor már oda a területre sem viheted be.
Az meg, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, kutya-kutya...
Szép lenne, te bevihetnéd a kistestű kutyádat, én meg az enyémet nem, mert az kicsit nagyobbra nőtt.
Jobb helyeken ki van írva, hogy TILOS. Azaz, lehet, hogy be tudod vinni a vízbe, de akkor vállald, hogy jogosan belédköthetnek. Ha mindenképp szeretnéd, hogy vizes legyen, ne strandrészeken, sok ember közelében próbálkozz, hanem jó messze, és garantáltan nem ütnek agyon.
(Egy gyerekeknek (8-18) szóló vízi táborban, ahol gyakran voltam, egyesek rendszeresen közös strandnapozónak nézték a tábor stégjét, ráadásul a kutyájukat is ott fürdették - aztán még nekik állt feljebb, amikor kijött a tábor vezetője és leordította a fejüket.)
Tilos, foleg a kijelolt strandokon, tiszteletben kell tartani a nem kutyasok meg ha a kutya tisztabb is mint egyes ember. Arrol nem is beszelve hogy abba a vizbe vegzi a dolgot tobb ezer hal, kacsa, kisemlos na meg egyes emberek... De azert csak ne usztassuk a kutyankat tomegben, higgyek csak azt hogy Evian vizbe pancsikolnak...
Na de a lenyeg hogy Velencei toba estefele en mar beszoktam vinni a kutyamat a szabadstrand szelen, meg soha senki nem szolt be.
"Egyébbként te együtt fürdesz a kutyáddal otthon? Ha nem miért várnád ezt el mástól?"
Ne haragudj már, de mivel kevésbé higiénikus a rendszeresen fürdetett, parazitamentesített, lakásban lakó kutyám, mint a kacsák, akik beleszarnak, a vaddisznók, az őzek, akik belejárnak inni meg hemperegni, vagy a vizipatkányok, akik még élősködőket meg emberre fertőző bacikat is terjesztenek? Vagy esetleg az úszópelenkát vásárolni csóró szülők gyerekei, meg a felnőtt emberek, akik vitorlásról szarnak ki a vízbe?
Egyébként kérdező, hivatalosan tényleg nem viheted be a vízbe, sajnos magyarországon ilyen ostoba törvények vannak.
w3dzz:
a másik meg: sorold már nekem a zoonózisokat, amiket el kaphat a gyerek a kutyától fürdés közben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!