Segítség, Mit lehet tenni?
ez azért van, mert kevés ásványi anyagot juttat be a szervezetébe.
Azt javaslom, hogy cseréld le a kajáját ( hill's, royal canin ezek a legjobbak) és ha látod, hogy eszi azonnal rászolnó és ha nem hagyja odamenni és rákoppintani a fejére, határozottan mondani megint hogy NEM SZABAD! A kakit pedig mindig fel kell szednetek a földről és ügyelni, hogy ne tudja megenni, mert ez nem egészséges.
Próbáld ki ezt, hátha segít!
Ó, ez ismerős... Lehet persze ásványianyag hiány miatt is, de nem csak azért. Akkor is szokták csinálni, ha azt hiszik, nem szabadott volna odakakilni, ahova sikerült, és gyorsan eltüntetik mielőtt jön a szidás.
Én most költöztem új házba az öt éves kutyámmal, és elkezdte ezt a hülyeséget ő is ennyi idősen. Ezt csináltam, ezt javaslom neked is:
Figyeld amikor kakil jó helyre. MIELŐTT nekikezdeni az evésnek, gyorsan dicsérd meg, amint befejezte, nagyon-nagyon lelkesen, akár már közben is amíg csinálja. Rád figyeljen, ne a kakira. És amíg felszeded utána, addig is beszélj vele, hogy milyen nagyon ügyes volt. (Közben persze röhögj magadon nagyokat.) Gyorsnak kell lenni, nehogy azt higgye, hogy a megevést dicséred. Én is ezt csináltam néhány hétig, és abbahagyta, bár még mindig kicsit furcsa neki hogy nem baj, ha kakil valahova.
Az pedig, hogy vannak kutyák, akik szeretik megenni a kakit, az hülyeség. A kutya természetesen undorodik a piszkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!