Kinek mi a véleménye?
A kérdés az, hogy a 9 hónapos mennyire jól nevelt. Bárhol el tudod engedni? Bármilyen helyzetből vissza tudod hívni? Bármiről le tudod tiltani? Ha igen, akkor hajrá!
Ha nem, akkor inkább dolgozzatok, gyakoroljatok a meglévő kutyával még!
Ja és tapasztalatból mondom, hogy két kutya inkább háromszor annyi gond, mint egy.
Ha veszel mellé még egyet, akkor egyiket mindenképpen ivartalanítsd!
Nem sül meg bent?(Imádom a samoyed-okat!!! :))
Ne gondold, hogy lekötik egymást. Nekem két kutyám van, kizárólag akkor játszanak egymással, ha én ott vagyok, de akkor is inkább engem akar mind akettő.
A hülyeségbe persze belerángatják egymást, mindkettő eltanulja a rosszalkodást a másiktól, érdekes módon az okosságot meg nem tanulják egymástól :)
Ha egy kutyát nem tudtok megfelelően lefárasztani, akkor kettővel még nehezebb dolgotok lesz.
Nekem is 2 kutyám van, ők lefárasztják egymást, pedig nagy a korkülönbség (5 év). Egyszer egyik, másszor a másik akar játszani a másikkal, így nem unatkoznak.
Szerintem ez kutyafüggő is.
A szamojed csodálatos kutya, nekem 13 éves koráig élt. Nagyon okos, gyönyörű, csak a szőre a rengeteg...
:-)))
Most pedig egy rokonunk beszerzett egy kölyköt, a család körbeugrálja, nekem, meg anyukámnak meg megszakad a szívünk, mert a miénkre emlékeztet.
Nem kellett ivartalanítási szerződést aláírnod a kutyára?
Mert az jó, akkor hajrá, egy lányt mellé, csak fajtatisztát, és jó tenyésztőtől...
És szólj ha vannak kölyköööök!!!!!!!!!!!!!!!!
huhh...avalahogy sejtettem, hogy beugrik a szaporítás témája...én nem fogk zöld pacsit kapni, de mások is akik olvassák a kérdésed és válaszaid le fogjéák neked irni.
szaporítani bűn, mert minden sintértelep és menhely fullon, van a hobbiszaporítók miatt.
Ha szereted a kutyád nem teszed ki sem a párzásnak ami a szuka számára FÁJDALMAS, a kannak pedig nagyon megeröltető. a vemhesség és ellés, majd a kölykökk felnevelése nagyon megviseli a szervezetét, ami leröviditi az amugy is rövid életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!