Van egy 7 éves kan Németjuhászom és szeretnék mellé egy kan Leonbergit. Szerintetek jól meglennének??? Nem lenne féltékeny a nagy vagy vmi???
2011. máj. 28. 13:46
1/7 Téékáá válasza:
1 évet jól el lennének!Később meg attól függ mennyire domináns a jellemük!Egy szukával egyszerübb dolgod lenne ilyen téren!
2011. máj. 28. 13:51
2/7 anonim válasza:
Nekem is kan kutyusom volt.8 éves Újfundlandi.Még egy kisebbet szerettem volna mellé mindenképpen, de csak szukát javasoltak.Vettem egy kislány törpetacsit és nagyon jól kijöttek.Persze az első pár hétben nem hagytam őket magukra.Ha elmentem a picit a házban hagytam, a nagyot az udvaron.Utólag belátom, teljesen felesleges volt aggódnom :)
2011. máj. 28. 14:05
3/7 anonim válasza:
hát szerintem jó, mivel a leonbergi is hamar felnő, csak azt vigyázd, hogy nehogy odakapjon, mivel nálunk a Németjuhász hamar ideges lesz. nem tom nálad hogy van ez..
2011. máj. 28. 14:57
4/7 anonim válasza:
Dobermannom és egy 9 hós bolognesem van. Imádják egymást. Mindkettő kan. Nevelés kérdése. Meg persze azé is, hogy mennyire dominánsak. Ha két kan kutya tartása mellett döntesz, többek között ezért is okos megoldás az ivartalanítás, meg persze, ha nem akarod szaporítani a kutyáid (miért is akarnád, ugye?) akkor rengeteg későbbi esetleges betegséget megelőzhetsz az ivartalanítással. Én azt mondom, nyugodtan mehet nagytestű kutya mellé egy kistestű is!
2011. máj. 28. 19:50
5/7 anonim válasza:
ha két kant tartsz akkor ivartalaníttasd az egyiket, szerintem. biztos ami biztos.
2011. máj. 28. 22:47
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!! :) és meg is fogadom őket :)
de vegül is úgy alakult, hogy egy ismerősőnek van egy 4 hónapos kan leonbergije és egy pár napra/hétre ideadja, ha megszokják egymást akkor marad ő :)))
2 napja hoztam el,de nem nagyon akarja a németjuhász elfogadni. a kicsi menne vele játszani ugrál rá, nyalogatja a száját, harapgálja a nyakát de a nagy mindig rámorog meg vicsorog :S
Volt már valakinek ilyen??? Meg foglyák egymást szokni??? :)
2011. máj. 30. 21:22
7/7 anonim válasza:
soha, de soha ne hagyd őket egyedül amig el nem csitul a nagy. nemtudom milyen a kanod, de pl futtatón még az ivaros 70kgos bordói (tdom h nem igy irják) dog kan, sem bántja a 15 kilos kölöyk kopómat, pedig állandóan alatta vagy a szájában van.azért mert nagyon jól szocializált. egyetllen jó idegrendszerű felnőtt sem bánt kölyköt.
de ott lehet hogy hibáztál, hogy fogtad a kicksit és bevitted a kanod területére. 2 kutyát mindig semleges helyen kell összeismertetni, hogy senki se védje a saját területét. és az egyiket ivartlanítsd majd, mert ha a leonbergi is nagy lesz 2 kan kötött elkerülhetetlen lesz a dominancia harc, aminek akár csúnya vége is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!